torstai 16. elokuuta 2012

Vanhuksena ihmisten ilmoilla

Autokoulun teoriatunneista on 30 %, siis melkein kolmasosa, käyty näin ensimmäisen viikon jälkeen. B1-osio on takana, ja kävin viikolla lisäksi maantieajoa ja ohitusta käsittelevillä tunneilla, kun ne kerran saa käydä missä järjestyksessä huvittaa, ja toisaalta meitä miltei yllytettiin käymään mikäli vain kynnelle kykenisimme. En näin jälkeenpäin ole ihan varma, kannattiko - vaikka toisaalta taas tunnit, nuo B3-osion tunnit mukaanlukien, eivät varsinaisesti ole olleet rakettitiedettä. Tuntuukin, että ajotunneilla asiat sitten käytännössä kuitenkin opitaan, ja teoriatunnilla vain pohjustetaan ajotunteja, joista muuten ensimmäinen on ensi keskiviikkona. Odotan jo innolla.

Kuten arvelin, olen kurssini vanhin. Itse asiassa en ole koulun henkilökunnan lisäksi nähnyt siellä ketään, jonka arvelisin olevan yli 20 ikävuoden. Olo on kieltämättä vähän orpo, mutta toisaalta voin ainakin periaatteessa sanoa siellä mitä vain, olen joka tapauksessa siellä vain "joku äijä" tai vaari. Automaattisesti epämuodikas kalkkis.Toisaalta ei ole tarvetta koittaa todistella olevansa mitään, en edes voi todistaa olevani mitään, ja se on vapauttavaa.

Eilen olin Elokuva-arkistossa katsomassa Pohjanmaan. Onhan se DVD:lläkin hyllyssä, mutta halusin paitsi nähdä sen isolta kankaalta, myöskin tukea teatterin toimintaa, kun se jotain hyvää esittää. Olen saattanut ennenkin kehua sitä tässä blogissa, joten en viitsi enää. Pohjanmaa-romaani pitäisi vain etsiä kirjahyllyyn - Ameriikan Raitti ja Lakeuden Kutsu löytyvät kovakantisina (jälkimmäinen tosin on kirjaston poistohyllystä, eli siinä kirjaston tarrat ja kaikki), mutta Pohjanmaata en ole saanut. Pokkarina sitä kyllä olisi kirjakaupoissa, mutta en ole vielä luovuttanut divarilöydön suhteen. Tässä joka tapauksessa Esko Nikkarin tähtihetki:


Ei kommentteja: