lauantai 28. kesäkuuta 2008

Kirjoitusblokin kourissa

Olen vähän aikaa pitänyt blogia Wordpressin puolella, mutta päivitystahti on kiireiden hellitettyäkin jäänyt toivottua heikommaksi. Tiedän kuvittelevani pikku-ukkoja sinne, missä niitä ei tosiasiassa ole, mutta tulin ajatelleeksi, että ehkä olen vain niin tottunut Bloggeriin, ettei Wordpressin kanssa pääse oikeaan tunnelmaan. Tai sitten yritän vain peittää sanottavan puutteen aloittamalla uusia blogeja, joissa voi sitten kirjoittaa tällaisen merkinnän aikansa kuluksi.

Tosiasiassa kirjoittajan blokki taitaa johtua sekä sanottavan puutteesta että siitä, että kirjoitusrutiini on päässyt ruostumaan pahemman kerran. Luin vuoden takaisia merkintöjäni muinaisesta blogistani, ja siellähän oli roskan joukossa hyvääkin materiaalia. Ennen kaikkea kirjoitin lähes päivittäin. Silloin olin kyllä työtön, ja aikaa oli vaikka mihin. Nyt ei enää ehdi. Työelämään siirtymisen jälkeen vapaa-aika ei ole enää ollut mikään ongelma, vaikka ei sitä varsinaisesti ole mitään sen erikoisempaa elämääkään hankkinut.

Olenkin sitä mieltä, että se kuuluisa elämä on juuri tätä. Nuorempana sitä kuvitteli, että elämä on lukuisia ihmissuhteita, jatkuvaa juhlimista - joskaan pakonomainen ja jokaviikonloppuinen baarikierros ei minusta kuulosta kovin juhlalliselta; itse käyn baareissa silloin tällöin lähinnä kavereita tavatakseni ja ajatuksia vaihdellakseni, en "juhliakseni" - eli toisin sanoen krapulaa ja loputtomia kriisejä, rankkuutta. Nyt tiedän, että elämä on paremminkin sitä, että on juuri sen verran vapaa-aikaa, että sen voi täyttää parilla harratuksella, eikä sen jälkeen jää enää aikaa. Se ei ehkä kuulosta miltään, mutta tosiasiassa vaikka se ei synnyttäisikään illuusiota "täysillä elämisestä", ainakin se estää elämättömyyden tunteen. Muuta minä en ole pyytänytkään. Sivumennen sanoen "täysillä eläminen" on aina kuulostanut pelkältä kiertoilmaukselta sille, että elämä on ajautumista kriisistä toiseen impulssiensa vietävänä, eli omaa tyhmyyttään, enkä ymmärrä mitä hienoa siinä on. Mutta olen tietenkin oikeakätinen, valkoihoinen heteromies, enkä siis tietenkään voi ymmärtää.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Täällä onkin näköjään pidetty salapäiväkirjaa jo pitemmän aikaa. Kiitos kommentistasi, jonka kautta viimein löysin minäkin tänne.

Janne kirjoitti...

Leikkasin promootiomäärärahoistani aikanaan melkoisen siivun, mutta tarkoitukseni ei ollut antaa vaikutelmaa salailusta, josta pahoitteluni.