tiistai 13. joulukuuta 2011

Nörttisarjasta

En ole vuosiin oikein seurannut televisiosta mitään sarjaa, vaan katsonut kaiken katsomisenarvoisen aina DVD:ltä. Nyt olen tehnyt hieman poikkeuksia sääntöön. Erään kaverin yllyttämänä olen alkanut katsomaan South Parkia - en oikeastaan erityisemmin arvostanut sarjaa nuorena, mutta nyt kun Jimiltä tulee kahdeksannen tai yhdeksännen kauden jaksoja, olen huomannut sarjan välillä jopa hauskaksi.

Toinen sarja, jota olen nyt katsonut kaksi jaksoa, on suomennettuna Rillit huurussa, eli Big bang theory. Kaksikin työkaveria on sitä suositellut - toinen jo aiemmin tänä vuonna, ja toinen viime viikolla, ja päätin antaa mahdollisuuden. Myönnettävähän se on, että ajatus oman viiteryhmän - tai pikemminkin sen viiteryhmän johon olisi toivonut samaistuvan aikoinaan - ympärillä pyörivästä sarjasta on viehättävä, vaikka toisaalta juuri sen vuoksi siinä kytee pettymyksen siemen. Toistaiseksi sarjan arvo on kyllä muutamissa irtovitseissä, joiden kuvittelevan menevän normaalilta ihmiseltä ohi. Muuten sarja ei ole kovin uskottava, mikäli sen ajattelee kuvaavan tosinörttejä. Näin ei kuitenkaan ole. Sarjan päähenkilöt eivät ole ihan alfanörttejä (mikä vasta olisikin raivostuttavaa), mutta tosinörteiksikään eivät sarjan päähenkilöt Sheldon, Leonard, Raj ja joku neljäs ole uskottavia.
  1. Kaikki neljä ovat hyvännäköisiä. Sanon tämän heteromiehenä. Ulkonäön puolesta heillä tuskin on mitään hävettävää. Sheldon on ehkä vähän  hujoppi, ja hän sekä se joku neljäs tarvitsisivat parturikäyntiä, mutta siinä se. Nörttiporukat, niin kuin minä ne tunnen, koostuvat vaatimattoman näköisistä, epähuolitelluista ja lihavanhikoilevista pojista, joilla hiukset rehottavat. Sellaisia rokkareita, mutta negatiivisella karismalla.
  2. Pojat asuvat ilmeisesti yhdessä. Hyvä, soluasuminen lienee tuttua melkein kaikilla yliopiston, tosinörttien henkisen kodin, käyneillä. Mutta jumankavita poikien asunto ei ole ainoastaan siisti, vaan se vaikuttaisi sisältävän sisustuselementtejä. Ihan kuin nainen olisi sen laittanut ja ylläpitäisi sitä, eikä se ole tästä maailmasta! Onneksi sentään jostain pilkistää toimintafiguureja. Kuitenkin fläppitaulu parin MAOL-taulukoista kopsatun trigonometrian kaavan keralla ampuu vähän yli (tai ali, miten sen ottaa).
  3. Leonard (kieltämättä porukan alfoin muutenkin, ehkä intialaisen Rajin ohella) seurustelee ilmeisen säännöllisesti "kauneuskilpailujen voittaja"-tyyppisen nuoren naisen kanssa. Mikä tämä on, Frenditkö? 70's Show? Pthyi!
No, pidetään nyt mieli kuitenkin avoimena. Ajastin digiboksille loppuviikonkin jaksot. Jossain jaksossa pitäisi olla vierailemassa Wil Wheaton, joka SubTV:n jaksokuvauksen mukaan esitetään vihollisena, mikä on oikeaoppisuuden ytimessä. Turha varmaan silti toivoa kollaasia Wesley Crusherin solvaamisfantasioista.

Ei kommentteja: