maanantai 5. joulukuuta 2011

Sukkela sosialiitti

Outo juttu, mutta vakaa aikomukseni blogata lähes päivittäin on tuntunut taas rakoilevan pahemman kerran. Puolustuksekseni voin sanoa, että kuluneella viikolla useampi ilta meni rellestäessä erinäisissä tapahtumissa, ja välipäivät piti huilata.

Yksi illoista meni, kun istuin Aktuaaritoiminnan kehittämissäätiön perinteisessä syysseminaarissa. Kuten tavallista, suurin osa aiheista meni ohi runsaan hilseeni, mutta ehkä tällaisissa tapauksissa tärkeintä onkin paitsi tavoitella edes tiedonmurusia jos ei ihan ole riittäviä pohjatietoja, myös ja ennen kaikkea näyttäytyä oman alan enemmän tai vähemmän vastaavissa töissä työskenteleville ihmisille. Tavallaan on ihan hienoa saada kokea, että ymmärtää edes vähän mistä jossain Solvenssi II:ssä on kyse, mutta vielä mukavampaa on koittaa puhua niistä-ja-näistä erinäisistä aiheista (suomalaisittain voisi sanoa myös: jauhaa paskaa) vieraiden ihmisten kanssa, joilla on kuitenkin jostain kummasta tuttu naama. Ehkä ne tyypit, joilla on jonkinlainen persoona, jäävät lopulta jopa mieleen, mistä saattaa olla iloa ja kenties jopa hyötyä joskus. Minä kylläkin tyydyin istumaan hiljaa makoista buffetateriaa ahmien, ja kääntelemään päätäni puhujan suuntaan, ja mumisemaan välillä myöntyvästi. Harmi, ettei tullut mieleen mitään sanottavaa.

Itse esityksistä ei jäänyt mieleen juuri mitään, paitsi jonkun lontoolaisen powerpoint-sulkeisista se ajatus, että raha tarkoittaa kykyä viivästyttää hyödykkeen hankkimisen ajankohtaa. Joku fiksu voisi saada siitä aikaan nokkelan merkinnän. Minä tyydyn vain roiskauttamaan tuon ajatuksen tuohon toivoen, että se jäisi jotenkin mieleeni muhimaan.

Ei kommentteja: