lauantai 20. joulukuuta 2008

Masuuniin vaan

Kävin aamutuimiin kaupassa ostamassa kuulokkeet (jukopliut kuulostaapa musiikki hyvältä - en enää koskaan käytä pöytäkaiuttimia tai nappikuulokkeita), ruokaa ja USB-kaapelin. Näin sitten juorulehden kannen: "[Linda Lampenius-Brava-mikähittolieneen] MASUSSA VILLI TYTTÖ". Masu. Tehtäköön tiedettäväksi, etten pidä alkuunkaan sanasta masu. Se on vatsa tai maha, tai kohtu, ja tämän uutisen olisi pitänyt oikeasti olla "viulunsoittaja porsii" tai "Lindan kohdussa sätkii ja nykii toukka".

Kerroinkin töissä taannoin näkemyksiäni tehokkaimmista ja pettämättömimmistä ehkäisymenetelmistä, eli marketissa käymisestä viikonloppuisin tai arkisin neljän jälkeen. Sain kuulla, että kyllä se mieli ja näkemykset muuttuvat siinä samassa, kun niitä lapsia todella on. En tietenkään enää nykyisin ole ehdotonta mieltä edes siitä, olisiko mukavaa yrittää joskus olla isä, mutta myönnän tietenkin sen, että omat lapset ovat aivan eri asioita kuin lapset yleensä. Oman lapsen möykkäämistä katsoo varmaan mielellään läpi sormien, paitsi öisin kun sillä penteleen sinappikoneella on koliikki.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Se on vatsa tai maha, tai kohtu"

Unohdit mahoista ylväimmän ja miehekkäimmän eli kessin, mulla ainakin on kessi. Siellä se todellinen sixpack asustaa.

http://www.urbaanisanakirja.com/word/kessi/5373/

Janne kirjoitti...

Totta kyllä - tosin kessi viittaa minusta nimenomaan miehen vatsaan, jossa muhii lähinnä rasvaiset ruoat ja sokeri- ja/tai alkoholipitoiset juomat - korkeintaan madot, muttei toukat. Tietenkään ei voi niinku yleistää, eikös joku mieskin synnyttänyt taannoin?

Panu kirjoitti...

Pissis porsii kläppejä.

Anonyymi kirjoitti...

"Kyllä se mieli vielä muuttuu, kun niitä omia lapsia on..."
Vitsit kun saiskin rahaa joka kerta kun tuon kuulee :D

No, itselle kävi tässä taannoin niinkin, että kun toin ilmi kantani siitä, etten aio lisääntyä, niin keskustelukumppani totesi:"Ehkä parempi niin, jos tuo on se termi, jota siitä käytät."

Jäin vain sitten pohtimaan, että omasta mielestäni lisääntyminen on emotionaalisesti rehellinen termi toisin kuin vaikkapa lapsen hankkiminen.
Siitähän siinä on kyse, eläimet syntyvät, lisääntyvät (tai eivät) ja kuolevat. Sääliksi käy niitä lapsia, joiden vanhemmat hankkivat vauvan sen sijaan, että lisääntyisivät.

Janne kirjoitti...

Lasten hankkiminen kyllä kuulostaa minusta(kin) paljon epäilyttävämmältä. Kas, menenpä hankkimaan lapsen, kun olivat erikoistarjouksessa. Lasten tekeminen vaikuttaisi melkein yhtä neutraalilta kuin lisääntyminen. Se ikään kuin vain korvaa kylmän sanan lämpimämmällä.

En sinänsä epäile väitettä mielen muuttumisesta lasten saannin jälkeen. Ongelmahan on siinä, että sen mielen pitäisi muuttua jo kauan ennen kuin niitä lapsia on, että se lisääntyminen ylipäänsä olisi mahdollista. Neitseellinen sikiäminen kun on vähän poissa muodista, ja miehiin se nyt ei ole aiemminkaan tepsinyt.