sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Kolme kappaletta, kolme eri asiaa, taas

Myös omalta osaltani on todettava tämän vuoden Rakkautta & Anarkiaa -festivaalien olleen pienoinen pettymys, vaikken toisaalta käynytkään katsomassa kuin muutaman elokuvan. Eniten potentiaalia oli Synecdoche, New Yorkissa, mutta se elokuva lässähti pahemman kerran puolivälin jälkeen. Air Doll vaikutti kohtuulliselta, mutta lauantaina olin firman juhlien jäljiltä kovin väsynyt, ja nukuin suurimman osan elokuvasta. Ainakaan en pystynyt seuraamaan sitä juuri ollenkaan.

Lauantaina jaksoin kotisohvalta kylläkin katsella viimeinkin The Transporterin, jonka olen joskus ymmärtänyt olevan hyvässäkin maineessa. Olihan se toimintaelokuvaksi ihan viihdyttävä ja joiltain osin tyylikäskin (saatan toisaalta sekoittaa tyylikkyyden ja Eurooppa-henkisyyden), mutta ei toisaalta mitään erikoista. Sunnuntaina katsoin aamulla Neloselta edellisenä iltana tulleen About Schmidtin. Siinä Jack Nicholson esittää eläköityvää vakuutusyhtiön aktuaaria, joka on IMDB:n arvosteluissa tulkittu tarkoittavan vakuutusmyyjää. Niitä kommentaareja lukiessa tulikin oikein kotoinen tunne. Ihan toimiva elokuva.

Kävin lauantaina R-kioskilla jättämässä lottolapun kestona 10 viikoksi. Maksoi 16 euroa, kun täytin kaksi riviä. Edellisestä kerrasta alkaakin olemaan vuosi. En kuitenkaan katsonut arvontaa lasinen kaljapullo kourassani, vaan tarkastin rivin vasta aamulla teksti-TV:stä, joten hyppäsin suoraan jännäämisvaiheesta "kyllähän minä sen arvasin"-vaiheeseen. Oli minulla kyllä 1 oikein. Eihän tästä voi käytännössä koskaan voittaa mitään, mutta ajattelin, että 1,60 euroa viikossa voi käyttää huonomminkin. Voisi sen käyttää paremminkin. Sen voisi kai tallettaa pankkitilille, jossa se kasvaa enemmän korkoa kuin Lotosta voi voittaa. Mikähän on n rivillä saatavan voiton odotusarvo?

Ei kommentteja: