perjantai 12. helmikuuta 2010

Kartalla

Taas on selvitty yhdestä viikosta. Kävelin töistä kotiin (ja itse asiassa kävelin viikolla joka päivä, paitsi torstaina ainoastaan Niittykumpuun asti) Westendin ja Haukilahden kautta, ja Matinkylässä kiersin vielä hieman kauempaa Nuottaniemestä Tiistiläntielle, ja sieltä kauppaan Isoon Omenaan. Varsin rauhallinen perjantai-iltapäivä, mutta en malta olla ilkkumatta, että Matinkylään - ja tarkemmin sanoen vanhan ostoskeskuksen liepeille - päästyäni alkoi kaduilla soimaan lujaa öyhölaulu: "Hööö höööö VID DUUUH!".

Googlen uusi karttapalvelu on ilmeisesti herättänyt joissain ihmisissä närää. Periaatteessa ymmärrän kyllä sen, että Google-auto on saattanut ottaa sellaisen kuvan, jonka olemassaolo on epämiellyttävää, tai juridisesti hieman kyseenalaista. Esimerkiksi jos on sattunut poukkoilemaan pihamaallaan, matalan aidan takana, aataminasussa. Minunkin parveke näkyy aika hyvin ja, piru vie, myös nojatuolini käsinoja. Olisi silti sääli, jos palvelu vedettäisiin pois muutaman kaikkea ihan periaatteesta vastustavan vuoksi. En minäkään lannistunut, kun otin itsekin katukuvia edellämainitun Matinkylän vanhan ostoskeskuksen liepeillä kesällä, ja yksi humalainen öykkäri tuli uhittelemaan ja itkemään systeemistä. Itse olen keksinyt useita käyttötapoja tuolle palvelulle - epäilemättä tietenkin ne itsestäänselvimmät. Ensinnäkin se on mukavaa nojatuolimatkailua. Viimeinkin pääsen kokemaan Utsjoen ja Ivalon tienoon maantiet maisemineen. Toisekseen, ja tätä pidän tärkeämpänä, sain viimeinkin halpoja keinoja laatia mittavampia tutkimuksia, jotka auttavat sitten siinä toivon mukaan muutaman vuoden sisällä tapahtuvassa asunnonhankinnassa (jos maanantaina koittava palkkapäivä ja osakkeisiin sidotut rahat otetaan huomioon, saisin jo melkein 55 tuhannen euron asunnon. Jostain vähän syrjäisemmästä pikkukaupungista sillä saattaisi melkein saada jotain!).

Loppupäivä taitaa mennä kurssin kirjoitusharjoituksen, yhden mikropitsan ja yhden oluen kanssa. Lyhyen tarinan kanssa pääsin jo keskiviikkona alkuun, ja minulla on aloitus ja lopetus jo mielessäni. Ainoa ongelma on, mitä siinä välissä tapahtuu. Toisekseen pituusehto on vähän tiukka - vain 2 sivua - ja puolen sivun jälkeen tuntuu, ettei siinä ajassa ehdi saamaan aikaan mitään loogisesti etenevää kertomusta.

Ei kommentteja: