maanantai 8. helmikuuta 2010

Runojulkaisu!

Töissä tulin maininneeksi, että kirjoittajakurssille piti rustata runoja. Työtoveri sitten yritti - ilmeisen leikillään - yllyttää minua julkaisemaan blogissa teokseni. En tietenkään suostunut, sillä perjantaina raapustamani kammotukset ovat, no, kammotuksia. Nyt maanantaina kuitenkin palauduin vielä hetkeksi yläastemuistoihin, ja ajattelin sittenkin rohkeasti julkaista tuoreimman luomukseni.

Nykänen

Rento, reipas nuorukainen
nurkalla seisoo, sylkee
nörttipoikaa raivoin nylkee
kasvoilla viiksen haituvainen

Nyrkki julma, kylmä rauta
takoo nörtin hammasrivin
uskoon uuteen, iskee kivin
röökinurkka - nörtin hauta

Liikunta kymppi, mut luokalleen jää
raikaa taivaisiin ylistyslaulu
muskelimiehelle, kingille koulun

Hoitoon joutuu, meni rikki sen pää
nörttipojan, lie tyhjä häl' taulu
koomassa makaa hän läpi joulun

4 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Minä kyllä aivan todella haluan tietää, miten kirjoittajakurssi reagoi tuohon.

Janne kirjoitti...

En tiedä, onko aamu iltaa viisampi, mutta nyt vähän kaduttaa. Tuo ei välttämättä kyllä ehdi - lähetin sen vasta eilen illalla, kun deadline oli lauantai-ilta.

Janne kirjoitti...

Raportoin, ettei siihen sen kummemmin. Harmi, että lähetin deadlineen mennessä sinne paljon roskaakin, ja etten tehnyt tätä heti silloin perjantaina, jolloin olisin voinut tyytyväisenä laittaa pelkästään tämän, jolloin siihen olisi ollut enemmän aikaa sanoa jotain.

unienvanki kirjoitti...

Pitäisi varmaan järjestää joku sellainen runokilpailu, jossa teemana olisi kouluaikojen muistelu. Sitten vain näyttävä internet-palkintogaala, jossa hurmeisimmat muistelot saisivat tunnustuksensa, ja väärämieliset nostalgisoinnit tyrmättäisiin.