torstai 9. joulukuuta 2010

Presentaatio ja muita kauhukertomuksia

Pidin tänään esitelmän yhden osaston tytöille ja naisille. En edelleenkään nauti esiintymisestä, ja tällä kertaa vähän häpesinkin aidosti, kun etenin liian nopeasti, enkä osannut enää asettua muiden asemaan ja keksiä, mitä asiasta pitäisi selittää syvällisemmin, samalla kuitenkin väistellen oman osaamattomuuteni ja tietämättömyyteni rajoja. Lopetellessani teki mieli sanoa "kiitos ja anteeksi", mutta tyydyin sitten vain nyökkäilemään ja hymyilemään.

Kaiken sluibailun huipuksi olin vain normaalin työajan verran töissä, sillä oli kaverin kanssa suunniteltu... tai no joo, kaveri pisti päivällä sähköpostin, että lähdetkö Gallows Birdiin töiden jälkeen, ei siinä paljoa sitten mietitty. Ostin huomisillaksi jo ruuan, ja olutta minulla on valmiiksi jääkaapissa, joten huomenna voi tehdä reilun päivän erinäisten rästihommien parissa (vaikka sinänsä omassa hommassa rästitöitä sinänsä harvemmin on; on vain hommia, joiden tekemistä on lykännyt "paremmalle ajalle" oikeasti akuuttien hommien ja erinäisten keskeytysten tieltä).

Luen tällä hetkellä kahta kirjaa. Toista en millään kehtaisi myöntää, sillä se on Jari Tervon päiväkirja Kallellaan, ensimmäistä kertaa isäksi tulemisestaan. eikä se edes ole järin hyvä (edes) Tervon kirjaksi. Toinen on Paul Austerin Moon Palace (Kuun maisemissa), joka taasen vaikuttaa hyvältä ensimmäisen 50 sivun jälkeen, vaikka sinänsä en jaksaisi päähenkilöinä "taiteellisia sieluja", jotka ovat olevinaan niin erilaisia ja ryyppäävät ja rellestevät ja muuten vain sössivät elämänsä tietentahtoen jonkinlaisena mielenosoituksena maailmalle.

Ei kommentteja: