keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Miinus 65

Joku julkisuuden hahmo on taas kuollut. Olen varma, että tunnen useita hänen kappaleitaan, mutta jos minua pyydettäisiin yhtäkkiä nimeämään yksikin kappale, en osaisi vastata. Suomalaisten artistien erottelua vaikeuttaa suunnattomasti se, että kaikki tuntuvat esittävän toistensa kappaleita. He eivät ole muusikoita, vaan laulajia, viihdyttäjiä, jotka esittävät suhteellisen tuntemattomiksi jäävien ihmisten kirjoittamia kappaleita taustabändiksi kutsutun taustakoristeen säestäminä. Jotkut minua vanhemmat tietysti luonnehtivat minun kuuntelemieni yhtyeiden kappaleita yhdeksi samaksi meteliksi, josta korkeintaan piru ottaa selvän.

Nukuin tänään pommiin. Kelloradion piti herättää viideltä, mutta heräsin vasta varttia yli nähtyäni ensin unta siitä, että pelasin jonkinlaista laattashakkia (tai Mahjongia?), ja ääni unessani ilmoitti Kari Tapion kuolleen. Omituista.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta Kari Tapiolla oli katu-uskottavuutta nuorison silmissä, koska hän oli vähän country-tyyppinen artisti vähän niin kuin meidän oma Johnny Cash. Hän itse sanoitti ainakin osan hiteistään.
Juna Kulkee

Janne kirjoitti...

Jos niin sanot - omassa viiteryhmässäni ei Kari Tapiosta ole juurikaan koskaan puhuttu. Ei toisaalta ole vaikea kuvitella, että hän jotenkin erottuisi rivi-iskelmätähdistä jonkinlaisena kunnioitettuna veteraanina - etenkin jos hän tosiaan on itse (edes) sanoittanut osan hiteistään.

Anonyymi kirjoitti...

"Jos niin sanot - omassa viiteryhmässäni ei Kari Tapiosta ole juurikaan koskaan puhuttu."

No ei minunkaan. En kuunnellut Kari Tapiota, mutta kyllä arvostan mitä hän teki. Mutta itse tunnen jonkun verran muusikoita. Moni on tyytyväinen kun ylipäätänsä saa soittaa työkseen, joten joku tanssibändikin on ihan OK vaihtoehto. Moni olisi ollut tyytyväinen kun olisi saanut soittaa Karin bändissä. Moni rock/rap muusikkokin arvosti Kari Tapiota.
Iltalehti
Tietysti metallimiehet ovat usein hyvin puritanistisia.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

En saanut linkkiä toimimaan.
http://iltalehti.fi/viihde/2010120812834151_vi.shtml

Anonyymi kirjoitti...

Lisään vielä, että Karin oma maku oli ns. "edistyneempää" kuin perustanssiyleisön. Varsinkin muusikoissa on paljon country faneja. Ja Kari toi 2008 Countryn Suomeen. Ehkä tämä on suuri syy miksi he arvostavat Kari Tapiota.
http://vaylanpyorre.blogspot.com/2010/12/kari-tapio-rakasti-countrya-olipa.html