sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Viikonloppu Tampereella

Kaikista maailman paikoista vietin valtaosan viikonlopusta Tampereella. Muuan toveri oli kysellyt joulun alla, kiinnostaisiko esittelykierros Pyynikin Käsityöläispanimolla kalusto- ja tuote-esittelyineen, ja kyllähän se kiinnosti. Tiesin jo etukäteen, että menen varmaankin autolla, mutta mietin kyllä muodon vuoksi hetken aikaa rautatiekyyditystä. Lippujen hinnat tuntuivat yhtäkkiä kalliilta - autolla kun suurin osa kustannuksista on piilossa - joten valinta oli selvä, varsinkin kun taisin jo aiemmin valittaa, kun pääsen ajelemaan niin harvoin nykyään.

Lähdin joskus puoli yhdentoista aikaan aamulla, joten olin melko tasan yhdeltä perillä hotellillani, rautatieaseman viereisellä Cumulus-hotellilla. Kävin ilmoittautumassa sisään ja tarkistamassa äkkiä huoneeni (pettymys, sillä ikkunat olivat eräänlaiselle sisäpihalle päin, eikä ratapihalle, kuten kuvittelen vastakkaisissa huoneissa ikkunoiden olleen), ja kävin syömässä keskustan Dennis-pizzeriassa.

Panimo oli jossain urbaanissa korvessa, parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä asemalta. Nyt kun katselen paikka Google Mapsista, huomaan sen olleen lähellä Raholaa ja Tesomaa. Kaupunginosat eivät sano minulle mitään, mutta lähellä Poriin johtavaa junarataa siis. Panimo itsessään tuskin olisi ulkoapäin tunnistanut -- Atrian entisiin tiloihin se oli laitettu pystyyn. Esittelykierros sen sijaan oli varsin kiintoisa, varsinkin kun panimomestari itse maisteli vieraiden kanssa omia tuotteittaan, ja jutuista tuli lennokkaita. Tosin tästä on kai osin kiitettävä yleisöä (muita kuin meidän seuruettamme kylläkin), joka kyseli aika innokkaasti ja osin jopa asiantuntevan oloisesti asioista. Suosittelen joka tapauksessa muillekin oluenystäville, tosin kannattaa varata lämmintä vaatetta. Jopa minun tuli kylmä lopulta.

Illemmalla menimme vielä teatteriin. Olin itsekin ostanut lipun, koska en keksinyt sen kummempaa tekemistä ja tuttavani nyt joka tapauksessa oli sinne menossa. Vuorossa oli siis Tuomas Kyrön Kerjäläinen ja Jänis. Teatterikokemukseni on varsin rajoittunutta, ja parhaita näkemiäni tähän asti on ollut Tikkurilan teatterin 'Charles Dexter Wardin tapaus' ja Vaasan kaupunginteatterin 'Pohjanmaa'. Kerjäläinen ja Jänis ei päässyt näiden joukkoon. Top-10 -listalleni kylläkin, mutta vain siksi etten ole nähnyt kymmentäkään teatteriesitystä aikuiselämäni aikana. Pidemmän päälle väsyneitä vitsejä, enkä ainakaan pääsääntöisesti oikein perusta puskafarsseista.

Sitten grillin kautta hotelille. Salakuljetin makkara-perunat hotellihuoneeseeni, söin ja menin nuk-kumaan. Kahdeksalta sunnuntaiaamuna hotelli-aamiaiselle ja sitten automatkalle kotiin. Moottoritie oli puoliautio. Sunnuntai-iltana pääni on edelleen kipeä. Perjantaina olin töiden jälkeen "muutamalla" oluella, ja tiesin että lauantaina olisi lievä krapula (ja sitten lisää olutta), mutta ihmettelen, miten nyt sunnuntaina voi vielä särkeä. Panimon vetoisuus? Teatterin istuimet ja niskojen jännittäminen? Äh.4 kommenttia:

H-baari kirjoitti...

Plevna olisi kuulemma kokeilemisen arvoinen panimoravinteli Treella. Ja ainakin takavuosina siellä oli myös Hanabi-niminen ramen-ravintola eksoottisempaan nälkään.

Janne kirjoitti...

Siinä varmaan onkin seuraavan Tampereen matkani kohde. Plevna on oikeastaan vähän vieraampi tuttavuus minulle, mutta ainakin parissa oluttapahtumassa olen heidän tuotteitaan juonut (muistelen lämmöllä ainakin Plevnan panimosimaa).

Iina Kraak kirjoitti...

Plevnan suklaakakku! Ehdoton suositukseni.

Tässä sulle tämmönen hajanainen kommentti eräältä säveleltä, joka ilolla kuulisi kuulumisiasi enemmänkin. Jos vielä tämmösen sävelen muistat sa.

(Löysin sattumoisin blogisi kun googlasin kirjoitusblokkia.)

Janne kirjoitti...

Muistan kyllä! Et varmaan usko, mutta ajattelin sinua taannoin -- avasin sattumoisin viime viikolla muistolaatikkoni tsekatakseni jotain (90-luvun pankkikorttejani), mutta jäinkin selaamaan wanhoja postikortteja. Niistä muutamat olivat sinulta! En silloin googlettamalla löytänyt sinua varmuudella, ja nyt olet siinä :D

Kerron erittäin mielelläni kuulumisiani (niitä ei tosin ole kamalasti) ja vielä mieluummin kuulisin sinun kuulumisia, mutta en löytänyt blogeistasi sähköpostiosoitettaa (sen sijaan löysin mm. kissan kuvia - onko Pippurikin vielä menossa mukana?), mutta jos kirjoitat minulle jotain? Sähköpostini löytyy tästä blogger/google-profiilista, eli on etunimi.sukunimi@gmail.com.