sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Punertunut visio

Ajattelin märistä suomalaisen yhteiskunnan helsinkinormatiivisuudesta - siitä, että jos joku kertoo jonkin tapahtuman sijoittuvan uudelle ylioppilastalolle, niin toisen pitäisi heti ymmärtää, mikä paikka se on ja missä. Mutta turhaa se nyt on, kun tiedän. Eikä siellä saakuran leffakirppiksellä sitten edes ollut mitään ostamisen arvoista, paitsi Day of the Dead, mutta kun sekin oli region 1 -julkaisu, niin jäi sekin sitten sinne.

Sain sentään hankittua HC-sarjalipun tämänsyksyiseen Nightvisionsin Maximum Halloween 3008 -tapahtumaan. Se on sitten 9 elokuvaa yhden viikonlopun aikana vajaan kahden viikon päästä. Viime vuonna asuin viimeisiä päiviäni Lahdessa, ja silloin en pystynyt juurikaan valmistautumaan koitokseen nukkumalla ensin. Mietin kuitenkin tässä yksi päivä, miksi on luonnollista vielä tässä iässä viettää kokonainen yö teatterissa katsomassa, öh, graafisia elokuvia. Keski-ikäinen tai vaikkapa juuri vanhuuseläkkeelle jäänyt on paljon vaikeampi kuvitella ottavan osaa moiseen iltahartauteen. Ainakin viime syksyn Maximum Halloweenissa ja kevään Back to Basicsissa ikähaitarin yläpää tuntui jäävän jonnekin kolmenkymmenen hujakoille. Nykyajan keski-ikäisillä ja heitä vanhemmilla tuntuu olevan melko sovinnainen maku noin keskimäärin, ja aina silloinkin kun joku pääministeri shokkipaljastaa iltapäivälehdessä pitävänsä nuorisomusiikista, on lausunnossa jotenkin teennäinen maku. Vaikka mistäpä sen tietää. Ja ehkä tulevaisuudessa asiat joka tapauksessa muuttuvat, kun pullamössösukupolvi, jonka ylpeä edustaja kaiketikin olen, vanhenee.

4 kommenttia:

Atso Suopanki kirjoitti...

Hmm, viittaako tuo aloitus nyt minuun? Kun kerran siitä kirppiksestä alunperin puhuin. Kyllähän mainitsin tarkan osoitteen samalla (Mannerheimintie 5A, 3. krs), sen tarkemmin en osannutkaan ohjeistaa, kun minullakaan ei ollut/ole mitään hajua, minkä näköinen talo kyseessä oli.

Kuiteski, pahoittelut vielä etten vaivautunut lähtemään sinne (en kuitenkaan sentään viime hetkellä ilmoittanut).

Sain synttärilahjaksi viisi leffalippua, joten kynnys käydä elokuvissa madaltui selvästi. Ainakin se Bond pitää käväistä katsastamassa sitten.

Janne kirjoitti...

Ei oikeastaan. Tiesin kyllä osoitteen, enkä onnistunut siltikään löytämään paikkaa. Näin ollen ajattelin, että leffakirppiksestä alunperinkin ilmoittaneet olettivat, että kaikkihan tietävät mikä se ylioppilastalo ja mistä salaovesta sinne pääsee.

Se ei kyllä ollut mieltäylentävä paikka, enkä itse viihtynyt kovinkaan kauaa siellä. Vähän pöytiä, hirveän tunkkainen ilma.

Janne kirjoitti...

Ja noin muutenkin olen saanut useasti hieman kummeksuvia reaktiota, jos en ole tiennyt jonkun kadun tai torin sijaintia. No, olen kyllä toisaalta sitä mieltä, että etenkin jos tällä seudulla asuu, pitäisi tietää vähän. Vuodessa vaan ei opi.

Atso Suopanki kirjoitti...

OK, no hyvä jos et tuohtunut meikäläiselle pahasti. :) Harmi ettei ollut häävi kokemus. Palaillaan!