sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Kansan ääni

Kaappasin silinterihattuni ja sateenvarjoni, ja lähdin matkaan. Se oli niitä iltoja, jollaisina vankkurit ajavat syrjäistä metsätietä johonkin synkeään päämäärään. Sinne olin matkalla minäkin. Eli kävin äänestämässä ja kastelemassa sukkani kolmannen kerran tänä viikonloppuna. En äänestänyt puoluetta, vaan henkilöä. Ja sekin henkilö - muuan vihreiden edustaja - oli vain suunnitelma B siltä varalta, etten keksisi aidosti omaa ehdokastani. En keksinyt, joten varmistin osaltani, että saadaan kaupunginvaltuustoon täysjärkisiä ihmisiä himphamppupuolueiden taivaanrannanmaalareiden ja äkäisten eläkeläisänkyröiden sijasta. Tunnelma Mattlidens Skolanilla oli kyllä vähän aavemainen - ei taida kyseessä olla mikään valtava yleisömenestys, tai sitten kaikki ovat vain ennakkoäänestäneet ja tänään oli vain puolinukuksissa laahustavien laiskurien viimeinen tilaisuus sovittaa laiminlyöntinsä.

Käytin äänioikeuttani myös Nightvisionsin Maximum Halloween 3008 -elokuvatapahtumassa, jossa viime yönä torkuin kumma kyllä vain yhden elokuvan aikana. Minulle The Cottage ja Tokyo Gore Police olivat uutuuselokuvista jaetulla ykkössijalla, mutta veikkaanpa TGP:n voittavan. Lisäksi vahva intuitioni on, että Mirrors saa tuta rökäletappion, kuten oikein onkin. Hävettää melkein, että annoin sille kaksi tähteä yhden sijaan.

Huomenna on vuoden kolmas saldovapaapäivä. Joko nukun pitkään, tai jos aurinko suvaitsee paistaa, käyn viimeinkin tutustumisreissulla Kauniaisten palaneella asemalla, ja jos paikallisessa kirjastossa olisi vielä aseman historiasta kertova näyttely, niin miksei sielläkin.

Ei kommentteja: