tiistai 30. maaliskuuta 2010

Näitä oikopolkuja tallaan kai viimeiseen asti

Aloin käymään kuntosalilla. Taas. Tämä onkin varmaan kolmas tai neljäs kerta viimeisen parin vuoden sisään. Viimeksi motivaation ylläpitäjänä oli mp3-soitin, tällä kertaa otin kirjan (Raymond Carverin novellikokoelma Short Cuts, suom. Oikopolkuja) mukaan ja luin sitä polkiessani 25 minuuttia hikeä päälle kuntopyörällä. Kyllä minä melkein tunnin (eli 45 minuuttia) siellä rehkin. En tiedä vaikuttaako se asiaan, mutta kun meillä on nykyään 2 pääkonttoria, ja osa väestä (kuten minäkin) on muuttanut uuteen konttoriin, niin salilla tuntuisi olevan vähemmän porukkaa kuin ennen. Toisaalta on mahdollista, että lumisen talven vasta aloittaessa kuolonkorinansa, ei viime hetken rantakuntokiireet ole vielä alkaneet.

Totesin viikonloppuna, ettei enää nykyään tule osteltua DVD-elokuvia samalla tavalla kuin ennen. Kuitenkin niitä on viime aikoina taas siunaantunut muutama hyllyyn. Highlander löytyi muutama viikko sitten Espoonlahden Anttilasta. Viikonloppuna kaveri myi IDMB:n 1.5 arvosanalla (asteikolla 1-10) erittäin laadukkaalta vaikuttavan H.P. Lovecraft's The Tomb -elokuvan kahdella ja puolella eurolla. Tänään tuli postissa CDON.comista tilaamani Elementarteilchen, joka tietysti on Michel Houellebecq'n Les Particules élémentaires (suom. Alkeishiukkaset) -romaanin filmatisointi. Yritin lisäksi etsiä joka ainoasta tuntemastani nettikaupasta Houellebecq -filmatisointia Extension du domaine de la luttea, eli Halujen Taistelukenttää, mutta se oli "juuri nyt" loppu kaikkialta. Ainoastaan saksankielinen versio ilman tekstityksiä olisi löytynyt Saksan Amazonista.

Iltapäivällä otin vielä yhden askeleen snobbailun maailmassa. Tähän asti olen hyödyntänyt pitkälti Matinkylän kohtuuhyvin varustellun Citymarketin erikoisolutosastoa, mutta nyt kävin oikein Alkossa asti kaljaostoksilla. Kaksi pulloa Trappistes Rochefort 10 olutta. Niitä ei kyllä enää viitsi tavanomaisen raskaan työpäivän jälkeen kiskaista janojuomana, vaan pitää olla raskas viikko tai jokin syy juhlaan.

Ei kommentteja: