keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Vapaamatkustaja

Hiihtoloma oli jo viime viikolla, mutta nyt on taas vapaata, tosin edelleen täysin huomiselle vakuutuslainsäädännön tentille pyhitetty. Lukuputki todella katkesi viikonloppuna. Maanantaina sain melko vähän aikaan - lähinnä kirjoitin tietokoneelle puolipuhtaaksi viime vuonna käsinkirjoittamiani vastauksia vanhojen tenttien kysymyksiin - ja tiistaina en tehnyt mitään. Tänään ohjelma jatkunee sillä, että kirjoitan muutamia mallivastauksia vielä, ja sitten luen vain oikein kovasti aiempia muistiinpanojani ja lakitekstejä hieman kursorisemmin. Tänäkään vuonna en ehtinyt perehtyä säädöksiin liittyviin hallituksen esityksiin, jotka olisivat tentin tukimateriaaleina, joista vaikka ei suoraan voidakaan kysyä, olisi apua varsinaisen materiaalin ymmärtämiseen - ja ymmärtäminen tässä tarkoittaa sen tason ymmärtämistä, että asian muistaisi vielä myöhemminkin, ja että se kuulostaisi ulkoaopetellun asian sijasta päivänselvältä faktalta, jonka tietää jo lapsikin.

Lomia riittää - pianhan koittaa pääsiäinen. Ajattelin tänä vuonna mennä vaihteeksi Pohjanmaan kevättä katselemaan. VR on saanut pahaa mainetta viime kuukausina, mutta itse suosin edelleen rautatieliikennettä. Menomatka kiirastorstaina menee normaalisti Intercityllä suoraan Seinäjoelle ja sieltä taajamajunalla Laihialle, mutta sunnuntain paluumatkalla koukkaankin Haapamäen kautta Tampereelle. Hieman pitkä matkahan siitä tulee, mutta en ole vanhaa Pohjanmaan rataa koskaan matkannut Tuuria pidemmälle.

Ryhdyin silloin muutama kuukausi sitten osakesijoittajaksi leikkimielellä, mutta on kuitenkin ollut ilo huomata, että valintani ovat tuottaneet hyvin - lähes kaikki ovat 21-26 % voitolla (lukuunottamatta neljäntoista prosentin Fortumia, joka oli aluksi selvästi se paras), ja pian koittaa osingonmaksun aika. Eihän näillä rikkaaksi tule, vaan näillä rahamäärillä pelatessa suurin voitto on säästetty sentti.

Ei kommentteja: