torstai 8. huhtikuuta 2010

Lakimies

Minulla ei edes ollut kovin suuria odotuksia sen taannoisen SHV-tentin läpimenemisestä. Välittömästi tentin jälkeen oli hieman optimismia ilmassa, mutta seuraavina päivinä käydyt keskustelut muutamien työtovereiden kanssa latistivat tunnelman täysin, ja olin aivan varma, ettei se mene läpi. Eilen iltapäivällä oli työsähköpostiin tulleet tulokset ja... 51 pistettä sadasta sain, ja seitsemän tenttijää seitsemästätoista pääsi läpi. 50,5 vaaditaan ymmärtääkseni hyväksyttyyn suoritukseen. Tänään on syytä juhlia laadukkaalla oluella, ja huomenna on syytä viedä hieman voitonkeksejä töihin.

Ihan en täysin tyytyväinen ole suoritukseeni - turhan monesta tehtävästä tuli kolmea, neljää pistettä, ja yhdestä tuli peräti 1,5. Yllättäen vakuutustoiminnan sääntelyä Euroopan unionin tasolla käsitellystä tehtävästä tuli peräti 6,5 pistettä, kun olin tenttitilaisuudessa arvioinut saavani siitä 2-5 pistettä. Tietosuojalainsäädäntöä käsitellystä tehtävästä sain peräti 9 - tosin se olikin aika helppo, viisikohtainen tehtävä, josta moneen kohtaan oli järkeiltävissä vastaus (kuten yksi kohta, jossa piti arvioida missä kohtaa aktuaari tekee väärin, kun hän "ammatillisesta kiinnostuksesta" tarkistaa fiktiivisen missin tietoja yhtiönsä tietokannoista tämän päästyä lööppeihin kolariin johtaneesta rattijuopottelusta, ja sitten kehuskelee niillä illalla baarissa "Rane"-nimiselle kaverille, joka on kilpailevan yhtiön aktuaari).

Ilahduttavan hyvin, seitsemällä pisteellä, meni takautumisoikeutta käsitellyt tehtävä, ja niin ikään ilahduttavahkosti kuudella pisteellä käytännön tehtävä vakuutussopimuslain soveltamisesta tapauksessa, jossa suuryritys on meklarin kautta ottanut omaisuus- ja keskeytysvakuutuksen ja jättänyt kertomatta kysyttyjä tietoja, sekä niinikään kuudella pisteellä tehtävä, jossa piti selvittää, mitä tarkoittaa vakuutusyhtiölaissa muun toiminnan harjoittamiskielto, erillisyysperiaate ja liitännäistoiminta, sekä selvittää, poikkeaako työeläkeyhtiöitä koskeva vastaava sääntely vakuutusyhtiölain määräyksistä.

Nyt sitten kai pitää aloittaa valmistautuminen kirjanpitotenttiin, jälleen kerran. Olenkin jo kahtena keväänä valmistautunut siihen. Tämä vuosi saattaa olla jo ensimmäinen, jolloin menen itse tenttitilaisuuteenkin. Tai saa nyt nähdä. Ainakin voin ensi vuonna käyttää hiihtolomani hurvitteluun.

Ei kommentteja: