maanantai 5. huhtikuuta 2010

Via Crucis

Kävin pääsiäisenä vanhempien luona, ja palasin sunnuntaina tosiaan Haapamäen kautta etelään. On siis yksi lomapäiväkin, jonka olen toistaiseksi pyhittänyt pyhäpäivinä tulleiden sanomalehtien lukuun ja Windowsin päivittämiseen - siitä on taas useampi kuukausi, kun olen viimeksi Windowsin puolelle kirjautunut, ja ladattavia ohjelmistopäivityksiä on kerääntynyt muutama. Pitäisi varmaan pyrkiä hieman useammin käymään tällä puolella Ubuntu Linuxin sijasta.

Matkat sujuivat hyvin. Tietysti sujuivat, sillä en Sm3:n kyytiin astunut jalallanikaan, vaan taajamajunilla ja intercityillä kuljin. Mukava yllätys oli, kun Haapamäellä vaihdoin kahden Dv12:n vetämästä taajamajuna H450:stä erinäisten kolhojen ja juupajokien kautta Tampereelle kulkevaan H428:aan, joka osoittautuikin kiskobussikyydiksi Dm12:lla. Tsekkiläisen Vankan kyyti tuntui hieman kummalliselta - se kiihtyy jotenkin eri tavalla kuin perinteisemmät VR:n junat. Tampereella oli sitten puolen tunnin odotus, jonka aikana kävin R-Kioskilta hakemassa ananas-Jaffaa, ja loppumatka sitten IC2 184:n kyydissä Helsinkiin. Mukava sunnuntainen iltajunavuoro, ei ollut rääkyviä kakaroita, ei öriseviä juoppoja.

Alkamassa olisi muuten kulttuuriviikko, mutta kun en kaikkeen taivu. Nightvisions Back to Basics 2010 ja Helsinki Beer Festival osuvat tänä vuonna samalle eli seuraavalle viikonlopulle, ja koska tärkeämpi Nightvisions menee edelle ja vaatii perjantaina ja lauantaina reilut päiväunet, joudun jättämään olutfestivaalit tänä vuonna väliin. Harmi, sillä odotin pääseväni korjaamaan viime vuonna ensikertalaisena tekemäni virheet, mutta nyt jää ensi vuodelle. Nightvisions on kyllä kaksiöisenä niin raskas koitos, että melkein jo harkitsin jättäväni sen väliin tänä keväänä, mutta toisaalta on mukavaa, kun on perinteitä.

Ei kommentteja: