sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Ajoimme eteläkarille

Päättynyt viikko oli kiireinen. Varsinaisten työjuttujen lisäksi osallistuttua torstaina matkalle Söderskärin majakkasaarelle. Kun ilmoitus matkasta jokin aika sitten kolahti työsähköpostiin, lähetin ilmoittautumiseni samantien. Kuulemma matka oli varattu täyteen melkein samantien, ja yhtä paljon ihmisiä joutui jäämään rannalle kuin pääsi mukaan. Kauppatorilta oli lähtö, ja matka kesti pari tuntia. Aina kun olen laivalla matkannut Porvoon suuntaan, minua yllättää miten kauan kestää, ennen kuin paatti ohittaa Vuosaaren. Se nyt on kuitenkin vain Itä-Helsinkiä, lyhyen metromatkan päässä, mutta laivalla matkaan menee tunti. Kaksi ja puoli tuntia seikkailimme saarella, ja sitten palasimme puoli yhdeksitoista Helsinkiin. Paluumatkalla sai nauttia todella runsaasta illallisesta. Kuvat matkasta löytyy täältä.

Keskiviikkona sain lisäksi iloisia ja yllättäviä uutisia - se taannoinen tentti, jonka arvelin menneen mönkään, menikin läpi. Läpipääsyyn tarvitaan 50 pistettä, ja pelkästään tilinpäätöstehtävästä tuli 49 pistettä, vaikken saanut taseen puolia menemään tasan, ja moni kirjauksistani oli puhtaita arvauksia. Olivat kai sitten hyviä arvauksia, tai sitten onnistuin tehtävässä jollain muulla tavalla, jota en itsekään tajua. Muista tehtävistä sain kaavittua kokoon 10,5 pistettä, mikä hieman yllätti. Arvelin, että muista tehtävistä olisi tullut ehkä parhaimmillaankin 5 pistettä, mutta sekin olisi sitten riittänyt kuitenkin. Vakavaraisuustentti olisi syksyllä, mutta sen taidan jättää suosiolla väliin, ja menen sitten alkutalvesta vakuutusmatematiikan sovellusten tenttiä uusimaan. Ilahduttaa joka tapauksessa ajatella, että nyt kun kevään tentit ovat läpi, minun ei tarvitse enää koskaan pilata hiihtolomia ja keväitä niiden vuoksi.

Tuttavapariskunta osti asunnon. Olen tietysti kateudesta vihreä, tosin lähinnä siksi, että minulle sopivien asuntojen hintoja kuvaava funktio tuntuu olevan aidosti kasvava, ja varmaan vielä lainojen korotkin ponnahtavat kattoon heti, kun minulla alkaisi olemaan mahdollisuus sitä lainaa hakea ensi vuoden lopussa (ellei sitten ASP-vaihtoehdon lisäksi tosiaan hae kokonaan "normaalia" lainaa ja osta vakuutta, mutta epäilen ettei sekään ole kannattavaa ennen ensi vuoden jälkipuoliskoa). Sinänsä säästämisen suhteen tilanne on hyvä: kolmen vuosineljänneksen jälkeen minulla on nyt puolet alunperin suunnitellusta säästöosuudesta koossa, jos ei muuta varallisuutta lasketa (osakkeet olen kyllä päättänyt realisoida opintolainatilille - opintolainakin on muuten nyt lyhentynyt tonnilla. Enää yksitoistatuhatta jäljellä!). Ehkä pitäisi pian alkaa käymään silloin tällöin niissä näytöissäkin ja jalostaa toiveet asunnon ja sen sijainnin suhteen selkeiksi.

Ei kommentteja: