perjantai 28. toukokuuta 2010

Tentissä

En sitten keskiviikkona enää töiden jälkeen - töissäkin meni ainakin viiteen - lukenut tenttiin paljoakaan, mitä nyt pikavauhtia selasin kirjallisuuden loppuun ja kirjasin ylös pari potentiaalista tärppiä. Torstaina aamulla keitin kahvit ja luin tärppilappuni ja selasin vielä viikonloppuna harjoittelemistani kirjanpitotehtävistä viennit. Sitten vain tihkusateeseen, bussilla 112 Kamppiin ja metrolla Kaisaniemeen, josta kävellen Kirkkokatu neljääntoista. Olin vähän liian aikaisin perillä, joten kävelin korttelin ympäri. En ollutkaan ymmärtänyt Finanssivalvonnan toisen toimipisteen sijaitsevan ihan siinä vieressä Snellmaninkadulla.

Tentti ei mennyt ehkä ihan nappiin. Kuten aina, lähden siitä että ensi vuonna uusimaan. Kirjanpitotehtävä käsitteli kyllä vahinkovakuutusyhtiötä, mutta siinä oli verotukseen liittyviä vientejä ja muutama muuten vaan outo kohta, jotka menivät minulta vähän arvaamalla ja ad hoc -tilejä tilikarttaan tekaisemalla. Taseen puolia en saanut taaskaan menemään tasan, tosin poikkeama oli vain kahdeksan tuhatta euroa, kun tase muuten oli muutaman miljoonan. Muita tehtäviä en ottanut ihan tosissani, ja niistä tuskin on odotettavissa muuta kuin muutama säälipiste. Runsas tunti minulle jäi aikaa vastata niihin.

Tentissä oli myös muuan entinen työkaverikin, menimme sitten jälkeenpäin ravintolaan syömään. Paikka oli nimeltään Rodolfo, se sijaitsi niinikään Kirkkokadulla, lähempänä rantaa. Otin pizzaa. Paikka oli perusroskaruokalaa kalliimpi, mutta oli sapuskakin sitten hyvää. Joimme vielä kahvitkin. Pyysin "ihan tavallista kahvia", ihan kuin Frasier Cranen isä Martin.

Myöhemmin tapasin toisenkin entisen työkaverin, olimme sopineet tenttikaljoittelusta keskustassa. Mukava oli nähdä, ja Oluthuone Kaislan tarjonta on edelleenkin mainio, niin kuin vuoden olutravintolan tarjonnan kuuluu toki ollakin.

Olisi ollut hienoa, jos olisi voinut tänään pitää vapaapäivän. Vaan ei, pakko on lähteä töihin. Heräsin kymmentä vaille kaksi aamulla, ja neljään asti yritettyäni saada unta päätin nousta ylös. Voisin lähteä töihin samantien, on sen verran hommia tehtävänä tänään, että olisi paras aloittaa aikaisin. En vain tiedä, pääseekö sinne sisälle ennen kuutta, joten kykitään nyt tässä koneella sitten. Kaitpa menen pyörällä, joten vajaan tunnin päästä, puoli kuudelta, sitä voisi lähteä. Lyhyt aamujumppa punttisalilla, suihkuun, ja hyvällä tuurilla siellä on saunakin päällä, ja sitten noin puoli seitsemältä tai vähän sen jälkeen tarttuisin työhön. Ehkä vähän enemmän sen jälkeen, luulen että täytyy vetää reilusti kahvia, että olisi edes näennäisesti pirteä.

Ensi viikko lomaa. Sunnuntaina iltapäivällä lähtö Krakovaan. Matkakuume ei ole vieläkään ihan noussut. Olo on kyllä vähän nuhainen, toivottavasti en tule kipeäksi. Täytyy muistaa hakea tänään paikallista rahaa. Matkavakuutuksen jo otin.

Ei kommentteja: