torstai 20. lokakuuta 2011

... nor Hell a fury

Pakkasin tänään CD-levyt. Laskin, että yhteen laatikkoon meni noin 200 levyä, joten ne mahtuivat noin kahteen Fyffes-banaanilaatikkoon. Vielä kun kirjat saisi pakattua, niin loppu olisi lastenleikkiä, paitsi tietysti siivoaminen. Pesukoneen sain myytyä - laitoin työpaikan virtuaalikirpputorille ilmoituksen, ja alle varttitunnissa löytyi ostaja vastoin kaikkia odotuksiani. Sovimme, ilmoituksessani saneltujen ehtojen mukaisesti, että hän noutaa sen kuun vaihteessa tai sen jälkeen. Lisäksi sain kuin sainkin irtisanottua asunnon. Vuokranvälittäjä uhitteli, että potentiaalinen seuraajavuokralainen saattaisi ottaa yhteyttä, mutta toistaiseksi ei ole kuulunut mitään. Hittolainen, pakko kai täällä on siivota siltä varalta, että joku haluaa tulla katsomaan. Onneksi maanantai on vapaapäivä. Toiveeni olisi, että saisin Kierrätyskeskuksen tyyppejä käymään täällä silloin.

Luin kirjan. Viimeisellä kerralla, kun asioin näillä näkymin Ison Omenan kirjastossa, palautin Stephen Kingin romaanin Christine. En ole koskaan nähnyt sen elokuvaversiota, mutta ehkä pitäisi, sillä tarina riivatusta autosta, vuoden 1958 vuosimallia olevasta Plymouth Furystä, oli ihan kelvollinen. Suomennos sen sijaan ei vakuuttanut minua. Olin havaitsevinani muutamia kohtia, joissa kääntäjä vaikutti minusta töpänneen jotenkin tökerösti, ja siitä lankesi varjo koko suomennoksen ylle, vaikka teksti olisi enimmäkseen ollutkin oivasti käännettyä. Kun muutama kohta vaikuttaa kehnolta, käy suomennokseen luottaminen vaikeaksi myöhemminkin kun joutuu epäilemään, pitäisikö tässä seistä nyt näin.

Ilmoittauduin marraskuun SHV-tenttiin, vaikka epäilen, etten ehdi tänä vuonna lukea senkään vertaa kuin aiempina vuosina, jolloin on tullut hylsyt niin että heilahti. Kannattaa kuitenkin katsoa avautuvalta sivulta kevään lakitentin neljäs kysymys ja ainakin e-kohdan vastaus. Jollakin on ollut taas hauskaa.

Ei kommentteja: