maanantai 17. lokakuuta 2011

Running man

Yritin viikonloppuna viritellä muuttoon liittyviä töitä. Suureksi yllätyksekseni sain tehtyäkin niin, mutta aloitin tietentahtoen ihan väärästä päästä, eli DVD-elokuvien pakkaamisesta oululaisesta marketista vuosia sitten saamiini banaanilaatikoihin. Motiivini oli kuitenkin jo pakatessa selvä: mitä vain, kunhan ei tarvitse siivota liettä, liesituuletinta (tai sen lasista kupua), jääkaappia ja ennen kaikkea vessaa. Sivumennen sanoen, pitäisi myös irtisanoa vuokrasopimus (en ole varma, mille instanssille siitäkin pitäisi ilmoittaa, kun on erikseen vuokranantaja/-perijä ja taho, joka hoitaa "vuokrausasioita", plus sitten on jonkinlainen huoltofirma jonne pitäisi osoittaa "kaikki yhteydenotot", mutta en tiedä viitataanko sillä vain huoltopoliittisiin asioihin), tilata kaatopaikkanoutajat (puolet huonekaluista joutaa roskikseen) ja laittaa liian iso pesukone työpaikan kirpputorille myytäväksi erittäin halvalla, jos joku suostuisi sen noutamaan.

Ostin kesällä uuden puhelimen, ja sille on muun mukavan muassa sellainen liikuntaharrastusta stimuloiva ohjelmisto kuin Sports Tracker. Otin sen tänäänkin lenkille mukaan, ja sen mukaan tulin juosseeksi 5,3 kilometriä, ajassa 37m25s, ja keskinopeus oli 8,4 km/h. Joidenkin tahojen mukaan juoksen liian nopeasti, eli saisin varmaan enemmän hyötyä siitä, jos juoksisin hitaammin, mutta kauemman aikaa. Pitää varmaan paikkansa, mutta olen huomannut hämmästyttävän vaikeaksi hidastaa vauhtia luontaisesta, jolla saan aikaiseksi tuollaisia keskinopeuksia. Olen yrittänyt kyllä, mutta yleensä tulee tunne kuin hyppisin paikoillani. Olen kai tyyli ennen substanssia -ajattelun uhri, mistä ihmisen luulisi pääsevän yli viimeistään teini-iän jälkeen.

Lenkillä, kääntyessäni Friisilänaukion kohdalla Kuitinmäentieltä Kalastajantielle, saatoin astua vahingossa pienen linnun siiven päälle. En ole ihan varma, mutta jalkojeni välistä se räpiköi paniikissa karkuun. Onneksi näytti raukka ainakin pääsevän lentoon risteyksen yli, mutta jatkosta en valitettavasti tiedä mitään.

Ei kommentteja: