perjantai 2. tammikuuta 2009

7*7*41

Vuosi vaihtui, mutta elän vielä vuotta 2008. Tässä vaiheessa voisi tietysti laatia jälleen kerran henkilökohtaisen vuosilaskelman, mutta vaikka mennyt vuosi olikin kai suhteellisen kohtalainen, ei siitä jäänyt hirveästi ilmoitusluontoisia asioita mieleen. Jonkin verran hyviä muistoja, mutta aina tuntuu, että muille niitä kasaantuu paljon vyöryvämmin. Kirjoja tuli luettua tilastoni mukaan 58 kappaletta. Suosituimpia olivat Philip K. Dickin ja Terry Pratchettin teokset, jotka yhdessä muodostavat 20,7 % vuoden aikana vapaa-ajalla luetuista kirjoista. Alkuvuodesta opiskelin venäjää, joskin kesän jälkeen se on jäänyt pahasti retuperälle. Osaankohan enää edes aakkosia? Alkanut vuosi mennee paljolti aktuaarintutkinnon kanssa, mutta olkoon yksi uudenvuodenlupaus yrittää kerrata ja pitää yllä edes vähän venäjän osaamista.

En juhlistanut mitenkään erityisesti uutta vuotta, mutta kävin pikaisella tutustumiskierroksella Matinkylän yöelämään. Tai pikemminkin alkuillasta lähdin yksin muutamalle oluelle yhteen paikallisista lähiöpubeista, eli Krouvi Fortunaan. Työkaveri on monesti kertonut Fortunan olevan Mattarin paikoista se, jossa käy nuorempaa väkeä, eli siis kolmekymppisiä. Nuoremmat käynevät poikkeuksetta Helsingissä rilluttelemassa. Ison Omenan kapakoissa on kyllä nuorempaakin väkeä joskus näkynyt. Jostain syystä uuden vuoden aattona paikan keski-ikä oli melko keski-ikäinen, ellei vanhempikin. Muutamaa biljardin pelaajaa ja minua lukuunottamatta kaikki tuntuivat tuntevan toisensa - jopa portinvartija (hitto, mistä sanasta slangisana portsari on johdettu?) tuntui olevan melko tuttavallisissa väleissä kapakanväen kanssa. Joka tapauksessa, vessaa lukuunottamatta paikka oli ihan viihtyisä. Tietenkin Gallows Bird on edelleenkin valintani, jos haluan laadukkaita oluita viihtyisämmässä ympäristössä, mutta Niittykumpuun on niin tympeä lähteä, ellei ole matkalla töistä kotiin. Fortuna ei kuitenkaan ollut hullumpi paikka, jos jonakin iltana huvittaa vain käydä juomassa halvat (3,20€/tuoppi ainakin ennen iltakahdeksaa) peruskaljat ja vakoilemassa todellisuutta. Itse sain jopa luettua keskiviikon Helsingin Sanomat - ilmeisesti se ei ollut ollut baariväen suosiossa. Bonuksena voitin paikan pokeriautomaatilla 10 euroa miinus 3 euron alkusijoitus miinus voiton kunniaksi ostettu kolmas oluttuopponen. Vessassa ei kannata käydä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"hitto, mistä sanasta slangisana portsari on johdettu"

Sarista joka pitää portviineistä tietenkin, höh. Portviini on saanut nimensä portugalilaisen Porton kaupungin mukaan. Kaupungin nimikö sattumaa? Tuskinpa!

Lisäksi portsari on anagrammi sanalle airports. Nii.