lauantai 7. marraskuuta 2009

Pari urbaania blogia

Muiden blogien kautta löytyi kiinnostava vantaalaisblogi, jota voisin itse käyttää asunnonostosuunnitelmieni tukena. Blogin paras merkintä on kyllä samalla myös sen aloitusmerkintä kirjoittajan keskityttyä sittemmin raportoimaan lähinnä paikallisen S-Marketin invapaikkojen väärinkäytöksistä. Harmillista kyllä, uusimmasta merkinnästä voisi päätellä, että blogi on lopetettu.

Vandaalin blogi toi mieleen myös Ostarin helmi -nimisen blogin, jossa arvostellaan helsinkiläisiä ostoskeskuksia, mutta joka on valitettavasti ollut tauolla jo melkein kolme vuotta. Sitä on ehkä hankalampi käyttää suunnittelun tukena, mutta nämä kaksi blogia vahvistavat käsitystäni siitä, että suomalaisimmat kaupunkivalokuvat ovat harmaita, ne otetaan talvella pienessä pakkasessa, melkein suojasäässä.

Tällaiset saavat minutkin aina innostumaan ja miettimään, pitäisikö perustaa blogi, johon koottaisiin valokuvia Espoosta. Tietysti minulla on jo oma valokuvasivusto, joten sikäli ajatus tuntuu vähän turhalta toistolta. Ehkä tyydyn vain pitämään yllä sitä. Lisäsinkin muutaman uuden kuvan viime viikonlopulta. Ovat kyllä melko huonoja.

2 kommenttia:

Jani kirjoitti...

Kokeilin tilata noita valokuvia syötteenä, mutta ilmeisesti se ei koko gallerian osalta toimi (pääsyöte näytää ainkin minulla tyhjältä). Yksittäisten albumien syötteet (esimerkiksi lokakuun syöte) toimivat, mutta uusien albumien kyttääminen on vaivalloista.

Voi kyllä olla, että tuo on palvelun rajoittuneisuutta, johon gallerianpitäjä ei voi mitenkään vaikuttaa.

Janne kirjoitti...

Hmm, enpä ole tullutkaan ajatelleeksi syötekysymystä - itse asiassa en ole tajunnutkaan, että ylipäätään syöte oli saatavissa. Asetuksissa siitä ei näyttäisi olevan sanaakaan, enkä ihan äkkiä sivuston käyttöohjeistakaan minkäänlaista mainintaa löytänyt. Oletan palvelun olevan siltä osin rajoittunut. Toisaalta voisi tietysti gallerian isäntänä luoda jonkun "uudet"-kansion, johon tulisi aina uudet, ja josta ne sitten ennemmin tai myöhemmin siirtyisivät "oikeaan" kansioon.