perjantai 15. elokuuta 2008

Espoo ja elokuvat

Olen asunut pian vuoden tässä asunnossa, ja koko ajan kadun toisella puolella on ollut elokuvateatteri. Vasta nyt tulin käyneeksi siellä ensimmäisen kerran. En sitten tiedä, mikä espoolaisia vaivaa. Aina kun olen Kino Tapiolassakin käynyt, on sali ollut käytännössä tyhjä (ja nyt ko. teatteri kamppailee - ilmeisesti jälleen kerran - olemassaolostaan). Eilen kävin katsomassa huippusuosion saavuttaneen elokuvan Yön Ritari Espoon ainoassa ketjuteatterissa. Yli sadan hengen salissa oli korkeintaan 15 henkeä, mikä oli kyllä huomattavan paljon enemmän kuin olin odottanut raporttien perusteella.

Tavallaan tietysti ymmärrän, että Teatteri Omena vedä. Sisään pääsee vain kauppakeskuksen aukioloaikoina, ja tarjonta on selkeästi suunnattu päivät kotona pikkulasten kanssa viettäville vanhemmille. Kunnon elokuvista vain valtavirtaisimmat pääsevät sinne kierrokselle, eivätkä nekään pyöri kauaa - uusin Salaiset Kansiot onkin näköjään poistunut, joten sitä olisi joka tapauksessa pakko lähteä Helsinkiin asti katsomaan. Marginaalisemmat elokuvat eivät edes käy esityskierroksella.

Tiedä sitten, kumpi tuli ensin: kehno valikoima vai vähäinen kävijämäärä. Kun ei se Kino Tapiolakaan vedä yleisöä, voisi kuvitella että ihmiset suuntavat suorinta tietä Helsinkiin joka tapauksessa, eikä espoolaisten teatterialan yrittäjien kannata yrittääkään, vaan suunnata palvelut suoraan niille, joille Helsinkiin lähteminen on hankalaa - siis äitiys- ja isyyslomalaisille.

Tekisi mieli vetää marttyrinkruunu päähän ja itkeä, että käydään sitten Helsingissä vaikkei millään aina huvittaisi, mutta kun en ole aktiivinen elokuvissakävijä. Pidän enemmän kotiteatteriesityksistä. Lähiaikoina kyllä tulee katsottua elokuvia muuallakin kuin kotona. Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä katsastamassa se Usko Koetuksella, ja ensi viikko meneekin sitten Espoo Cinéssä. Tosin näillä näkymin käyn katsomassa vain 9 esitystä, mutta on se tietysti minulle paljon. Loppusyksystä pitänee lisäksi ottaa asiaksi käydä katsomassa Quantum of Solace, jonka trailerin näin eilen. Tietysti jo Casino Royale jätti niin innostuneen olon viime syksynä, että olisi tuo tuleva tullut käytyä katsomassa varmaan muutenkin.

Ei kommentteja: