torstai 14. elokuuta 2008

Mikki kyntää ja Hessu korjaa

Lueskelin tässä eräänä päivänä vanhoja Aku Ankan taskukirjoja, ja jäin ihmettelemään erästä seikkaa. Tarinalla ei tässä nyt niin ole väliä (se oli muistaakseni Vuodenaikojen Valtikka, taskukirja #161), mutta oleellista on se, että (jälleen) eräs nainen oli niin ihastunut Hessuun, että antoi tälle suukon, josta jäi jäljet Hessun kuonoon. Välittömästi tämän jälkeen sankarit palautuivat Ankkalinnaan, jossa he törmäsivät miltei heti Minniin. Minni ryhtyi oitis nalkuttamaan Mikille jostain jonninjoutavasta, mutta näki sitten huulenjäljet Hessulla. Mitä tekee Minni? Kauhistuu, ja hakkaa Mikin.

Siis mitä hemmettiä? Kyllähän Ankkalinnan naisväki (Iines ja Minni) tietty psykopaateiksi tiedettiin - tilanne on kyllä saattanut muuttua, kun en ole vuosiin enää lukenut uusia taskukirjoja - mutta jotain rajaa.

Sivumennen sanoen olen aina myös ihmetellyt, mitä naiset näkevät Hessussa. Toista yhtä typerää hahmoa saa hakea. Huonot käsikirjoittajat yrittävät kyllä välillä tehdä Akusta samanlaista pölvästiä, mutta todellinen Aku on neuvokas, vaikkakin laiska ja epäonninen kaveri. Hessu vain vammailee Mikin vanavedessä smurffinkiveshatussaan, ja kerää sitten kaikkien valtakuntien prinsessojen ja kuningattarien jakamattomat ihailut ja intohimot kun taas Mikki, joka (vaikka minusta hieman ärsyttävä hahmo onkin) lyömättömällä fiksuudellaan ja sinnikkyydellään voittaa kaikkien muiden puolesta vaikeudet ja esteet, saa osakseen lähinnä muodollista kiitollisuutta ja turpaansa Minniltä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Totta kai Minni raivostui, sillä huulipunajäljet Hessun kuonossa todistavat, että sankarit ovat olleet naisissa eivätkä mitään vuodenaikojen valtikkaa pelastamassa...

Janne kirjoitti...

Niin joo, totta kai. Ja kuka hullu nyt uskoisi selitystä jostain ihmevaltakunnasta ja omituisista ruhtinaista.

Anonyymi kirjoitti...

Selitysten jälkeen Minni uskoo luultavasti entistä vakaammin, että pojat on, paitsi olleet naisissa, örveltäneet oikein lahjakkaasti koko poissaolonsa ajan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei sillä että tukisin parisuhdeväkivaltaa, mutta kun kyseessä on sarjakuva niin sanottakoon, että Mikki on minusta niin hermoja raastava hahmo, että saattaisi minullakin mieleen tulla sille antaa turpiin ihan ilman mitään järkevää syytä. Olen aina vihannut sitä yli kaiken.

Jos noista olisi pakko joku ottaa niin ottaisin minä varmaan Akun. Hessu vaikuttaa koko ajan olevan pilvessä ja Hannu on kauhea leuhkija, ei sitä jaksaisi kuunnella. Ja eikös Aku ole kuitenkin salaa supersankarikin!

Tulipa likainen olo.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Ymmärtääkseni Hessu alunperin merkkaa puhetapoineen ja olemuksineen etelävaltioiden mustaihoista miestä. Poliittisesti epäkorrekti ei Hessu-hahmo ole, koska se on ollut tietoiselle viiteryhmälle (oli kyse sitten gospel-porukoista tai mustista panttereista) jonkinlainen katharsis, jonka kautta voi nauraa sekä itselleen että erityisesti muiden asenteille.