lauantai 2. elokuuta 2008

Kesäloma!

Tältä siis tuntuu olla ihan oikealla kahden viikon kesälomalla. Toisin sanoen ei mitenkään erityiseltä. Herään näemmä edelleen aikaisin - olen kyllä ajatellut säilyttäväni vuorokausirytmini edelleen samanlaisena aamukuuden herätyksineen - ja vieläpä päänsärkyisenä. En edes käynyt eilen öyhöpöydässä kuin yhden siideriltä maistuneen oluen juomassa.

Lomasuunnitelmiin kuuluu kirjojen lukeminen, ulkoilu, valokuvaaminen ja matka sekä Ouluun että muutamaksi päiväksi Kyrönmaalle ilmaisen ruoan ääreen. Siellä vasta täytyykin valokuvata; Uusimpien lehtitietojen mukaan Vaasan rata aiotaan sähköistää, ja toisekseen lähivuosina valtateitä oikaistaan juuri Laihian kohdalta ja juuri muutamien satojen metrien päässä sieltä, missä asuin nuoruuteni.

Lehdessä (Pohjalaisen nettipainos 31.7.2008) tiedetään kertoa, että Vaasan radan sähköistys alkaisi jo ensi vuonna. Muistelisin joskus nuorena kuulleeni puheita, että siihen työhön ryhdyttäisiin aikaisintaan vuonna 2020, mutta mikäs siinä, jos isot herrat kerran kokevat tarvetta sähköistykseen. Itse olen jo pitkään ollut siinä käsityksessä, ettei kyseisellä rataosuudella hirveästi tavaraa liiku, ja matkustajat riittävät juuri ja juuri täyttämään ne muutamat (no, on niitä 8 kappaletta päivittäin yhteen suuntaan) taajamajunat ja yhden aggregaattivaunuisen Intercityn; nyt alkaakin siis kai olemaan korkea aika ikuistaa Suomen viimeinen diesel-vetoinen Intercity. Pitänee ottaa asiaksi nyt lomalla.

Valokuvauksen puheen, tai paremminkin vihjailun, ollen, ostin jalustan. Kustansi noin 200 euroa plus postikulut. Näin on siis valokuvausharrastukseen onnistuttu sijoittamaan melkein 1300 euroa lyhyessä ajassa. Kävin kokeilemassakin jalustaa (ja nyt olen hyttysten yltäpäältä syömä), ja heräsin siihen todellisuuteen, että tuota on perin hankalaa kanniskella mukana. Laihialle se pitäisi tietenkin ottaa, mutta kun olisi tarkoitus käydä samalla reissulla Oulussa. Tietysti voisi käydä Laihialta Oulussa ja palata Helsinkiin Laihian kautta, mutta vaikeaksi menee. Ei siinä tietenkään auta itku.

Ei kommentteja: