torstai 28. elokuuta 2008

Nousukausi

Yritin kirjoittaa hieman tästä uusimmasta veroalesta, mutta en onnistunut siinä ilman, että olisin näyttänyt omissa silmissäni ylimieliseltä riistäjältä ja elitistiltä. Progressio kiristyy, mutta lehdet uutisoivat absoluuttisista euromääristä. Tietenkin olisi hienoa, jos "rikkaat" luovuttaisivat alennuksessa hyötymänsä seitsemänkymppiä "köyhille", jotta "köyhät" saisivat kuukausittain seitsemänkymppiä lisää. Seitsemäntuhatta kuussa ansaitseviahan on toki yhtä paljon kuin 1900 ropoa kuussa bruttona kuittaavia. Muutenkin valtiollahan on itseasiassa äärettömän paljon rahaa, jota se vain pihistelee kyykyttääkseen köyhiä. Ettäs kehtaakin kerätä veroja.

Huomenna menen viimeistä päivää töihin. Ainakin määräaikaisena työntekijänä. Sitten jään teknisesti työttömäksi, sillä uutta työsopimusta ei ole vieläkään kuulunut - ja vaikka olisi, se olisi mennyt kai ensin esimiehelleni, joka palaa vasta ensi viikolla lomalta. Suunnittelinkin jo työttömyyteni kunniaksi mennä viimeinkin kokeilemaan Matinkylän vanhan ostoskeskuksen ruskeita kapakoita. No, ei pitäisi pilkata; menen paljon mieluummin niihin kuin tuohon pintapuolisesti puhtoisempaan Sports Academyyn, jossa joko soi musiikki täysillä huolimatta siitä, ettei kyseisessä paikassa voi edes tanssia, tai sitten televisio paahtaa täysillä jotain saakuran urheilua. Näin ollen minulla on varmasti enemmän yhteistä Tasku-Matin kanta-asiakkaiden kuin urheilubaarin hyppyritukkien kanssa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Työsopimus täytynee itse käydä uusimassa pomon kanssa. Näin ainakin kesätyöpaikassani - työsopimuksia ei jatkettu automaattisesti, eikä palkankorotuksia tippunut pyytämättä (sellaisen kyllä sitten sai ihan helposti, pääasia oli se että kävi pyytämässä sitä itse tietyn töissäoloajan jälkeen). Se voi tuntua vähän hurjalta, muttei ole alkuunkaan niin pelottavaa, kuin ehkä tuntuu. :)

Minun kesätyölläni ja sinun työlläsi ei toki ole juuri mitään yhteistä, mutta tämä voisi ollakin.

-E-

Janne kirjoitti...

No, se asia korjaantui sitten itsestään. Eli tosiasiassa siitä oli esimiehen kanssa puhe - kuukausia sitten. Sen jälkeen asia on roikkunut roikkumistaan. Pian on kyllä aika uhkailla itselleen se palkankorotuskin. Siitäkin on kyllä ollut puhe jo pitkän aikaa, mutta vähänpä on tapahtunut.