maanantai 13. heinäkuuta 2009

Luokkakokous

Töissä yhdellä oli ollut taannoin luokkakokous - väki oli tavannut toisensa 40 vuoden jälkeen. Ilmoitusta seurasi lyhyt sarja muiden työkavereiden luokkakokousmuistelmia. Naiset kuulemma kaunistuvat, ja vaikka entisiä luokkakavereita ei välttämättä tunnista heti, alkavat tutut maneerit puskea pinnan läpi, ja illemmalla tuntuu jo siltä kuin vuosia ei olisi kulunut lainkaan.

Itselläni on vähän nyrjähtänyt ennakkokäsitys luokkakokouksista. Luulen kuitenkin, etten pääse koskaan tarkistamaan käsityksiäni, sillä en ole ihan varma, mihin oma sukupolveni, nuoremmista nyt puhumattakaan, enää tarvitsee sellaisia tapaamisia. Facebookista ja muista (tulevista) sosiaalisista medioistahan kaikki kuitenkin löytyvät kuvineen ja tarkkoine ajantasaisine tietoineen, ja jos joku ei löydy, niin tämä tuskin haluaakaan tulla löydetyksi. On turha enää järjestää tiloja ja matkustaa kauaksi nostattamaan pintaan vanhoja kaunoja ja kadehtimaan, kun muilla näyttää menevän niin hyvin.

Ehkä jos kaikesta huolimatta halutaan kokoontua entisten luokkakavereiden ja luokkavihollisten kanssa yhteen, niin voitaisiin laittaa joku chatti pystyyn. Saakohan Facebookissa joukkokeskustelun? Ihmettelisin oikeastaan, jos joku ei olisi keksinyt jo pitää jollain IRC-kanavalla kokousta.

2 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Avainsana: välitön kontakti. ;D

Janne kirjoitti...

Minulla oli tuohonkin jonkinlainen vastalause - joku muukin kuin "Yliarvostettua.". En muista sitä enää. Nykyään ainakin on helppo sopia tapaaminen vaikka juuri Facebookin kautta, koska ihmisiä ei tarvitse enää samalla tavalla metsästää kuin ennen.