keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Kukka ja banaanikärpänen

Oli oikeastaan hyvä idea käydä heti aamutuimiin kuntosalilla. Ennen seitsemääkin siellä oli jo hieman väkeä, mutta ei tarvinut jonottaa mihinkään. Eikä tarvinut tuhlata aikaa lämmittelyyn, kun oli polkenut jo kotoa paikan päälle. Töissä oli sitten raikas olo suihkun jälkeen koko päivän.

Ihme kyllä, sain eilen aloitettua tenttiharjoittelun. Hieman hitaasti kyllä, mutta juuri sen verran, että pystyin esittämään työtoverille selventäviä kysymyksiä aihepiiristä. Jahka pääsen tästä suihkuun (taas), täytyy harjoitella hieman lisää, ja lukea tarkemmin tilinpäätöksen (taseen ja tuloslaskelman) laatimisesta. Ei huvittaisi, mutta tentti on jo viikon päästä, ja olen vasta nyt käytännössä aloittanut hommat.

Kaveri oli löytänyt Aamulehden nettipainoksesta mielenkiintoisen artikkelin, jossa irlantilaisen yliopiston naistutkija oli asettanut miestutkijan syytteeseen tämän näytettyä tälle tieteellista artikkelia hedelmälepakoiden fellaatiosta. Dylan Evans on ymmärtääkseni tutkinut muun muassa kysymystä ihmisen ainutlaatuisuudesta, ja tämä ilmeisesti on jälleen yksi uusi todiste sen puolesta, ettemme ole luonnon erikoistapauksia. Naistutkija ei tätä katsonut hyvällä, vaan syytti miestä seksuaalisesta häirinnästä, ja nyt miestutkijan ura on vaakalaudalla. Tässä asiassa ihmiset kai ovat ainutlaatuisia.

Ei tietenkään ole mahdotonta, että Evans olisi näyttänyt artikkelia naiskollegalleen jotenkin "häiritsevässä hengessä", siis tyyliin housut kintuissa lääppien ojentanut tahritun artikkelin. Hyvä Veli -verkoston jäsenenä kuitenkin luulen hieman, että tässä on kyse jostain muusta. Minusta ainakin on uskottavaa, että jos tutkijan tutkimuskohteet liippaavat erittäin läheisesti tutkimusta, hän esittelisi tutkimustuloksia tutkijatovereilleen - tai ainakin oman tutkimusryhmän jäsenille - vilpittömässä mielessä.

Tiedä sitten, miten asia oikeasti on mennyt. Ulkopuolisina meillä muilla on aika niukasti tietoa tapauksesta, ja ehkä todennäköisimmin on käynyt niin, että Evans ei ole kokenut häirinneensä seksuaalisesti, naistutkija taas on kokenut tulleensa häirityksi. Harmillista tietenkin, että tällaisissa tapauksissa fiilispohjalta voidaan vetää ratkaisuja vieläpä niin, että aiheutetaan konkreettisia haittoja jonkinlaisen sielunhaitan vastapainoksi.

1 kommentti:

Panu kirjoitti...

Kaveri oli löytänyt Aamulehden nettipainoksesta mielenkiintoisen artikkelin, jossa irlantilaisen yliopiston naistutkija oli asettanut miestutkijan syytteeseen tämän näytettyä tälle tieteellista artikkelia hedelmälepakoiden fellaatiosta.

Kuulostaa aivan eräältä Pahkasian sarjakuvalta. Siinä tosin seikkaili hyönteistutkija.