tiistai 17. helmikuuta 2009

Matkamiehen ongelmat

Tuleva kesäloma - ensimmäinen täyspitkä sitten lukion - on kummitellut mielessäni, ja tänään innostuin ensimmäistä kertaa miettimään vakavasti, minne voisi mennä. Sen pitäisi olla jonkinlainen kaupunkiloma, ja paljon minun mielestäni mielenkiintoista nähtävää ja kokeiltavaa. Vaihtoehtoja on tuhottomasti, eikä minulla ole mielessä mitään tiettyä kohdetta, vaan useimpien matkatoimistojen kaupunkilomaluettelosta minulle kelpaisi melkein kaikki eurooppalaiset kohteet. En osaa valita. Pohjoisempi Iso-Britannia houkuttelisi, ja miksei myös Irlantikin, mutta kun muuan tuttavapariskunta on kai menossa sinne lähiaikoina, joten en kehtaa matkia. Työkaverit suosittelivat Dublinin ja Vilnan lisäksi Barcelonaa. Muut kaverit ovat suositteleet itäisemmän Euroopan maita - esimerkiksi Prahaa. Joskus lukemieni kirjojen perusteella kiinnostaisi myös Firenze (Hannibal) ja Sevilla (The Seville Communion). Suurempi ongelma on kuitenkin se, että intoiluni keskellä muistin passini vanhenevan tässä kuussa. Yhtäkkiä lomainnostus latistui, vaikka ei kai se vaatisi kuin yhden vapaapäivän töistä, että pääsisi poliisilaitokselle ihmettelemään. Valokuvan kai saisi töiden jälkeen käydä ottauttamassa jossain, mutta ainakaan Kilon poliisin juttusille en kesken päivän ehdi.

Tilasin joskus kuukausi tai pari sitten Todd Solondzin elokuvan Welcome to the Dollhouse. Olin jo unohtanut koko leffan, mutta tänään posti toi sen. Ehkäpä joskus kesällä samasta liikkeestä tilaamani laatuelokuva Death Wish 3:kin tulee vielä jonain kauniina päivänä.

2 kommenttia:

Panu kirjoitti...

Pohjoisempi Iso-Britannia houkuttelisi, ja miksei myös Irlantikin, mutta kun muuan tuttavapariskunta on kai menossa sinne lähiaikoina, joten en kehtaa matkia.

Älä mene Irlantiin kaupunkilomalle. Mene Gleann Cholm Cilleen iirinkielisyyslomalle. :)

http://www.oideasgael.ie/

unienvanki kirjoitti...

Gleann Cholm Cille (en uskalla vaihtaa englanninkieliseen kirjoitusasuun) on itse asiassa yksi parhaita viikonloppuretkipaikkoja, missä itse olen koskaan käynyt. Lampaita, kalliota, kalliota ja lampaita.