lauantai 28. helmikuuta 2009

Lauantailätinät

Tenttiinluku on jäänyt, sillä tulin hankkineeksi uuden television. Sellaisen 40-tuumaisen, joka sopii juuri passelisti yksiöön. Sen vuoksi on pitänyt katsella sitä urakalla - tuntuu, kuin pitäisi oikeastaan katsoa ihan kaikki elokuvatkin uudelleen, ikään kuin kokemus olisi jotenkin oleellisesti erilainen nyt. Babylon 5:stä ja Twin Peaksistä lähti kyllä uusintakierrokset käyntiin. Kaupan miehet olivat ystävällisiä, ja veivät vanhan romun pois. Ystävällisyys oli kylläkin maksettua ystävällisyyttä.

Minut (ja pari muuta) valittiin viimein Suomen aktuaariyhdistyksen jäseneksi. Olin oikein kokouksessa asti todistamassa omaa nousuani. Pääasiallinen syy paikallaolooni oli tietenkin ilmainen ruoka ja viini. Yhdistyksen kotisivuilla on joka tapauksessa säännöt, ja niiden mukaan jäsenen "tulee harjoittaa ammattiaan rehellisesti, taidolla ja huolellisesti. Hänen tulee täyttää ammatillinen vastuunsa asiakastaan ja työnantajaansa kohtaan eikä hän saa toimia vastoin yleistä etua. Jäsenen tulee toimia tavalla, joka ylläpitää ammattikunnan ja yhdistyksen hyvää mainetta". Moni asia siis muuttuu töissä.

Töistä puheenollen eräs toinen osasto haastoi meidän osaston kuntoilemaan mahdollisimman usein seuraavan kolmen kuukauden ajan. Kilpailija saa päivälle merkinnän, jos on harrastanut vähintään puoli tuntia jotain liikuntaa hengästymiseen asti. Ajattelin särmätä ainakin sen verran, etten ole se, joka toimettomuudellaan pudottaa meidän joukkueen keskiarvoa eniten.

Ei kommentteja: