lauantai 22. marraskuuta 2008

Lisää ystäviä hämärän jälkeen

Lukulistaan tuli äkillisiä muutoksia. Kävin perjantaina illalla vielä kirjastossa palauttamassa parit teokset, ja mukaan lähti kolme lisää, joista yhdellä on uutuutena lukuaikaa 7 vuorokautta. Kyseessä on John Ajvide Lindqvistin 'Låt den rätte komma in' suomennos vuodelta 2008. Hemmetti, en tiennyt että Ystävät hämärän jälkeen oli alunperin kirja. Pari sataa ensimmäistä sivua kuudesta sadasta meni yhdeltä istumalta. En ole havainnut merkittäviä eroja elokuvaan, tosin en muista että Elin "isän" olisi annettu siinä ymmärtää olevan pedofiili.

Saatiinhan Espooseenkin ensilumi. Kunhan tulisi kunnon talvi viime vuotisen säälittävän esityksen sijaan. Alkutalvi tuntuu aina vähän epämiellyttävän kylmältä, mutta kunhan keho tottuu kylmään, voi talvestakin nauttia. Paitsi jos kylmät jaksot ovat muutamien päivien rykäyksiä, joiden jälkeen on lämmin loskakausi, ei tottumista pääse tapahtumaan. Näin MuTu-pohjalta. Uusimmassa James Bondissa oli muuten jossain repliikissä käytetty suomennusta "MuTu". Joko tuokin on ihan arkea suomenkielessä?

2 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Olen vähän kade, kun osaat irrottaa aikaa lukemiselle. Oma elämä on välistä liiankin hetkistä. Kunpa osaisikin pysähtyä, olla hiljaa, ottaa kirjan ja nauttia... Toivottavasti sinä nautit! :)

Janne kirjoitti...

No, kyllä se lukeminen on sitten toisaalta pois kaikesta muusta. Toisinaan toivon, ettei tarvitsisi nukkua ollenkaan. Tällöin voisi tehdä edes osan siitä kaikesta, mitä haluaisi tehdä. Pakko tehdä kompromissejä.