tiistai 4. marraskuuta 2008

Reilu peli

Ilta-Sanomien keskustelupalstalta:
"Tähän asti ovat rikkaat senkun rikastuneet, köyhät köyhtyneet - rikkaille aina vaan lisää, köyhiltä viimisetkin pois. Onko reilua? Mielestäni ei."
Ja maailmankaikkeus vastaa: "Ai ei vai? No siinä tapauksessa tässä vähän rahaa, olehan hyvä, saisiko olla vielä kuppi lämmintä kaakaota?". (Myönnetään; en pitänyt Elävästä Musiikista, mutta oli siinä jonkin verran osuvaakin huumoria). Toisaalta, en minä kyllä ymmärrä sitäkään, että verotiedot on ihan pakko julkaista joka vuosi. Vaikka kaitpa monilla on sitten tarve päästä närkästymään siitä, että jotkut ovat työllä ja vaivalla luovineet itsensä hieman ennen työeläkeikää pörssiyhtiöiden hallituksiin ja muihin vastuullisiin asemiin. Eikä sitten valiteta, että on väärin kun jotkut ovat syntyneet kultalusikka suussa; kuitenkin lottovoitto on tunnetusti hyväksytty, arvostettu ja kunnioitettu tapa päästä varakkaamman elämän syrjästä kiinni. Henkilökohtaisesti myönnän, että olen vähän kateellinen eräiden ansio- ja pääomatuloista, mutta niihin usein liittyvä tulosvastuullisuus saa minut tyytymään tyytyväisenä proletaarin osaan.

Tulee taas pää kipeäksi, kun lukee noita eri sanomalehtien keskustelupalstoja. Toisessa viestiketjussa jotkut luulevat vakavissaan, että Big Brotherin kilpailijakunta on kattava otos suomalaisista nuorista aikuisista. Varsinkin kaikki yliopiston käyneet ovat tyhmiä, kun joku kilpailijoista ei osannut ilmoittaa vuosia, jolloin talvisota käytiin. Onhan se noloa, että arvaus meni yli sadalla vuodella pieleen. Talvisota erityisesti on aihepiiri, joka jokaisen suomalaisen pitäisi hallita silmät liikutuksesta kyynelehtien. Jos muuten joudun joskus tietokilpailuun, jossa kysytään, milloin Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa, lupaan vastata että 1965, vaikka tiedän vastauksen olevan tasan 30 vuotta pielessä.

Ei kommentteja: