keskiviikko 21. lokakuuta 2009

Itsekurinpidollisia toimenpiteitä

Pyöräilin tänään töihin. Radiossa luvattiin poutaista säätä, mutta tihkusateessa sain silti polkea. Koska minulla on sisäinen pakko olla aikaisin töissä, jouduin jättämään aamiaisen ja sanomalehden lukemisen väliin. Pitäisi kai alkaa heräämään sitten aikaisemmin.

Nyt on kuitenkin hyvä omatunto, eikä tarvitse ihan välttämättä lähteä enää töiden jälkeen millekään muulle lenkille - enkä jaksaisikaan, sillä melkein kolmen tunnin ylitöiksi meni taas ja arvioin, että niin menee lähipäivinäkin.

Osoitin suurta itsekuria tänään. Työkaveri houkutteli Subwayhin syömään työpaikkaruokalan kalamurekkeen sijasta, mutta kieltäydyin. Ruokalassa oli lisäksi jälkiruokana suklaavanukasta ja reilu määrä eilistä jälkiruokaa, "herkkupuustia" (en ymmärrä, miten ne muka erosivat korvapuusteista) tarjolla, enkä ottanut kumpaakaan.

Lisäksi onnistuin välttämään kaupassakäyntiä töiden jälkeen. Olisin vain ostanut kaikkea mikroruokiakin epäterveellisempää. Sen sijaan ajattelin kokata itselleni sapuskaa. Jääkaapissa oli Saarioisten mikrossa lämmitettävää spagettilihavuokaa ja kananmunia. Keitin pari kananmunaa ja lämmitin mikroaterian, sekoitin ja lisäsin ketsupin. Tein pari leipää. Pidän itseäni sikäli tyypillisenä poikamiehenä, että mikroruoat tapaavat onnistua minulta selkeästi parhaiten (muiden mennessä säännönmukaisesti poskelleen), mutta tällä kertaa mikrosapuska oli se, joka meni pieleen. Kananmunat onnistuivat hyvin. Syötävää silti tuli, ja nälkä lähti.

Sen verran taidan nöyrtyä, etten taida jaksaa lukea tenttiin. Ehkä vain tiskaan, vien roskat, luen aamun lehden ja muutaman sivun kirjoja, jotka lainasin joskus elokuussa, ja joiden laina-aikaa on jatkettu jo pari kertaa. En enää edes muista, mihin Pianonsoittajassa jäin, ja Eilisen päivän saarikin on toistaiseksi ollut vähän puiseva.

1 kommentti:

Pälli kirjoitti...

*painaa Like-nappulaa* :)