lauantai 7. maaliskuuta 2009

Vapaapäivä

Pidin eilen ylärajoilla keikkuvan ylityösaldoni turvin pitkästä aikaa vapaapäivän. Heräsin kyllä jokseenkin normaaliin aikaan vain hieman puoli seitsemän jälkeen, ja tunnin päästä olin jo matkalla hoitamaan loman tekosyynä ollutta asiaa, eli passihakemuksen jättämistä Espoon poliisiasemalla. Istuin samalla paikalla kuin kuvassa toisena oikealla istuva harmaa selkä. Mustekalaa ei näkynyt missään, ja paikalla oli paljon vähemmän väkeä. Bussilla 5 pääsi melkein-mutta-ei-ihan kotioven edestä Nihtisillankujalle mukavasti - ainoa vaan, että lähdin taas vähän mihin aikaan sattui ja sain odottaa kyytiä ainakin varttitunnin.

Asia hoitui melkoisen sutjakkaasti, mutta paluumatkalla vitonen ehti sujahtaa juuri editseni. Sain taas odottaa varttitunnin bussia. Tällä kertaa kolmosta, jota itse edes näen hyvin harvoin saati sitten että olisin koskaan matkustanut. Sillä pääsi koko matkan kehä II:ta Ison Omenan Länsiväylän Kirkkonummen suunnan pysäkille, kun vitonen olisi jättänyt sen eteen. Kävin kaupassa.

Kotiin päästyäni istuinkin sitten koneella ja luin samassa vähän tenttiin. Laskin, että hieman viitsimällä saisin toisen ja luultavasti tärkeämmän kirjan luettua loppuun jopa tämän viikon aikana, jos kirjan liitteitä ei lasketa.

Iltapäivällä kävin viimeinkin ensimmäistä kertaa parilla oluella Matinkylän kenties kuuluisimmassa kapakassa Tasku-Matissa. Paikka oli oikeastaan hieman mainettaan parempi, vaikka toisaalta, voiko mistään paikasta saada oikeaa kuvaa iltapäivällä kahdelta? Ekskursioni oli joka tapauksessa virhe, sain nimittäin illemmalla kotona hirveän päänsäryn. En tosin ole ihan varma, johtuiko se niistä oluista vai siitä, että nukahdin television ääreen katsoessani nauhoittamaani torstaista Komisario Montalbanoa. TV:n ääreen nukahtelulla on monesti ollut sellainen vaikutus.

Tänään pitäisi jatkaa tenttiin lukemista. Helsingin Sanomia ei jostain syystä ole tullut vielä tätä kirjoittaessa. Olisin keittänyt kahvit, mutta kahvipannu oli jäänyt taas viime viikon jäljiltä likaiseksi - vai onkohan siitä jo kaksi viikkoa, kun viimeksi keitin kotona kahvia? Illalla pitäisi mennä teatteriin.

P.S. Kas, en taida olla ainoa, jolle Hesari on jäänyt jakamatta. Yritin soittaa jakeluhäiriöstä, mutta en päässyt läpi.

4 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Olipas jänniä koukkuja! :)

Mustekala?? Harmaa selkä???

Nauhoittamaasi? Oletko hankkinut jonkun tallennuslaitteen, jopa VHS-nauhurin ehkä?

Mitä aiot teatteriin katsomaan? :D

Huomaatko, se toimii!

Janne kirjoitti...

Niin, eikö tuo linkatussa kuvassa oleva keltainen hirviö ole mustekala? Näin ainakin kuvittelin.

Digiboksini osaa tallentaa lähetyksiä, mutta olen tottunut käyttämään sanaa nauhoittaa. "Tallentaminen" kuulostaa jotenkin väärältä, vaikka se lienee ihan oikea sanavalinta.

Kulttuurielämyksistä lisää sitten, kun siitä on enemmän kirjoitettavaa.

"Huomaatko, se toimii!"

Täh?

Pälli kirjoitti...

:D

Salaperäisyys innoittaa kommentteja. Juu, tajusin kurkata linkkiä vasta nyt, kyllä se mustekalalta näyttää. :o

Itsekin puhuin kauan nauhoittamisesta (ja vieläkin joskus epähuomiossa), mutta kun Miika jaksoi huomattaa joka kerta, ettei dvd-soittimella nauhoiteta, päätin opetella toiseen sanaan.

Äiti ja isä olivat käymässä eilen, ja huomasin automaationa käyttäväni juuri tallentaa-sanaa, vaikka kotona on tietysti vielä VHS-kanta. :D

Janne kirjoitti...

Ehkä pitää vain opetella tallentaa-sanan käyttö. Olen sitä kyllä viljellytkin välillä, mutten ole vielä oikein sopeutunut sen käyttöön. Minulla kesti VHS-aikoinakin kauan oppia se, että äänittäminen on eri asia kuin nauhoittaminen - jotenkin käytin niitä vain sekaisin, vaikka sekä musiikki että televisio-ohjelmat tosiasiassa tallennettiin nauhalle.