sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Objektiivin todellisuus

Viikonloppu meni ohitse taas liian äkkiä. Baari-illasta väsyneeni tulin sunnuntain vastaisena yönä nukkuneeksi vaivaiset 11 tuntia. Nukkuisin mieluummin arkisin vähän paremmin, mutta kovin aikaisin en saa unta, ja haluaisin kuitenkin töihin mahdollisimman aikaisin niin, että pääsen sieltä myös aikaisin kotiin. Olen toisinaan koittanut eräänlaisia unilääkkeitä (kesyjä luontaistuotteita) nyrjäyttääkseni unirytmin sopivammaksi, mutta ilman mainittavampia tuloksia.

Eilen oli ensimmäinen kunnon ukonilma sitten kesän 2007, jolloin asustin Lahdessa. Olihan ilta muutenkin harmaahko, mutta hieman iltakahdeksan jälkeen tummat pilvet alkoivat kerääntyä, hieman ennen puolta yhdeksää kuului etäistä jyrinää ja lopulta kahtakymmentä vailla yhdeksän oli täysi myrsky päällä, ja sitä jatkui ainakin kymmeneen, vaikka joskus yhdeksän jälkeen salamat harvenivat.

Kävin sunnuntaikävelyllä, tällä kertaa ihan täällä Matinkylässä. Otin isomman objektiivin (55-200mm) tällä kertaa - tulin viikolla ajatelleeksi, että olen kuvannut niin paljon Canonini perusobjektiivilla (18-55mm), että vaihtelu varmaankin virkistäisi.

Pariskunta koirineen.
En teistä muista tiedä, mutta minusta nimilaatta, jossa lukee "Spruit", ei anna kovin sofistikoitunutta kuvaa rekkakuskeista. Tarkempi tarkastelu paljastaa lisäksi talouspaperirullan ohjaamosta.
Taas lintukuva. Ihan varma en ole, mutta arvaan että kyseessä on västäräkki.
Kimalainen. Yritin määrittää kukkalajia, mutta en osannut.
Antauduin narsistisille taipumuksille.
Bussi saapuu, ja pikkutyttö on selvästi haltioissaan.
Lintujen ja eläinten? Aha. Meillä on muuten töissä unisex-vessat, eli niissä saa käydä sekä ihmiset että naiset.
Lokki ja lapset.
Taas yksi lintu poseeraamassa juuri sopivasti. Tämä ei taida olla västäräkki - etumus ei ole musta. Lintuoppaani mukaan tämä voisi olla joko valkoposkitiira tai lapintiira. Ensin mainittu on kuulemma Suomessa harvinainen, joten veikkaukseni on lapintiira. Olen todennäköisesti kuitenkin väärässä.

8 kommenttia:

fascia kirjoitti...

Voi tuota rekkakuskia ja talouspaperirulla vielä... XD

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka arvovaltani kasviopin tuntijana on olematon, rohkenen arvella että kukkalaji on mäkitervakko (Lychnis viscaria). Tätä lajinmääritystä tukee se että lajin sanotaan esiintyvän "kallioilla, kedoilla, tien- ja radanpientareilla", ja radanpientaret ovat paikka jossa myös Teidän voi olettaa esiintyvän.

Janne kirjoitti...

Fascia, no, ehkä se on rekkamiesten huumoria vaan.

Anonyymi, meillä on ilmeisesti sama kirja käytössä. Kyllä se taitaa olla mäkitervakko. Radanpiennar ei kyllä ollut kuvauspaikka. Miksi teitittelette?

Pälli kirjoitti...

Otat hienoja kuvia!

Mikä on tuon narsistikuvan heijastava pinta, josta olet kuvan kaapannut?

Anonyymi kirjoitti...

Teitittelen Teitä, koska (1) en tunne Teitä; (2) olette Matemaagikko ja Filosofian Maistelija, siis (minun näkökulmastani) korkeasti oppinut ihminen; ja (3) yhtenä Suomen ansioituneimmista weblog-kirjoittajista olette muutenkin kaikin puolin kunnioitusta herättävä hahmo.

Janne kirjoitti...

Pälli, rekkamiehen peili. Toisin sanoen, Spruitin rekkaparkissa oli myös sellainen kuorma-auto, jonka säiliössä oli peilaava pinta.

Anonyymi, älä teitittele - se vaikuttaa vähän hölmöltä maneerilta. En joka tapauksessa usko Suomen weblog-maailman tuntevan minua - ja hyvä niin - joten voit jättää moisen puheenparren jo senkin takia.

Anonyymi kirjoitti...

Ankaria, ylen ankaria sanoja. Tutkiskelen niitä sydämessäni ja palaan ehkä asiaan myöhemmin.

Panu kirjoitti...

Spruit? Ehkä se liittyy jotenkin muinaisen Rekkakuskit-televisiosarjan (alkuperäiselta nimeltään Movin' On) sankariin, jonka roolinimi oli Sonny Pruitt.