keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Vuokraus on rikos

Epäpoliittisuudestani johtuen en ole kovinkaan tarkalla silmällä seurannut viime aikaista vaalirahakohua. Tänään kuitenkin huomasin Helsingin Sanomain sivuilla uutisen, jossa taivasteltiin sitä, että asuntoja vuokraavan instanssin vuokralaisina on neljä ihmistä, joista yhdellä on peräti ihan hyvä vuokra johtuen sopimuksen iästä ja ehdoista. Tästä johtuen pääministerin pitäisi kuulemma erota, kuten myös Kuntien Eläkevakuutuksen toimitusjohtajan ja varmuuden vuoksi itse asiassa koko hallitus pitäisi vaihtaa oikeaa "kansan" ääntä edustavaan väkeen.

Siis: eläkeyhtiö, jonka sijoitustoimintaan kuuluu muun muassa kiinteistöjen vuokraaminen, joka on varsin turvallistakin vastuuvelan katetta näinä talousmylleryksellisinä aikoina, ja eläkkeensaajien onneksi eläkeyhtiö on jopa onnistunut aikoinaan löytämään pitkäaikaisia, luotettavia vuokralaisia, ja tämä on nyt ongelma. Miksi?

Aika ajoin harkitsen kyllä vakavasti Hesarin viikonlopputilaukseni lopettamista. Säästäisin siinä rahaakin, mitä, pari kymppiä kuussa. Voisi olla varaa vaikka parempaan vuokra-asuntoon, jos vielä kerran vaihtaisi. Kevalla ei kyllä ollut minun tarpeisiini ihan sopivaa asuntoa, joten minun on kai tyydyttävä nykyisen työnanantajani omistamaan ja minulle vuokraamaan asuntoon... hups, paljastinko jälleen uuden korruptioskandaalin?