tiistai 30. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen kuukauteni Roope Ankkana

Uskomatonta kyllä, mutta sain asuntoni tuuletettua oleskelukelpoiseksi. Tänään voisi yrittää vielä tuulettaa vähän myöhempään, sillä jonkinlainen perustunkkaisuus jäi silti jäljelle yöksi.

Kävin eilen iltapäivälenkkini sijasta Alkossa. Oikeastaan kahdesta syystä. Ensin, töissä tuli juhannuksen aikoihin ilmi, etten luullakseni ole koskaan juonut Koskenkorva -viinaa. Se ikään kuin kuuluisi suomalaiseen tapakulttuuriin, joten pitänee sitä kokeilla kerran. Toisekseen työkaveri tiesi suositella vaniljajäätelön ja Baileys irish creamin yhdistelmää. Se oli varsin hyvää, mutta taisin lorauttaa liikaa likööriä sekaan - sain aamuksi koko päivän kestävän päänsäryn, enkä edes ymmärtänyt ottaa päänsärkylääkettä, kun ajattelin sen olevan vain yksinkertaista kofeiinideprivaatiota huolimatta siitä, etten jättänyt eilen kahveja väliin. (Baileys ilmeisesti sopisi myös kahvin keralla juotavaksi, pitää viikonloppuna kokeilla - arkena ei aamukahviin sitä uskalla sotkea, enkä sitä paitsi viitsi kotona edes arkisin keittää kahvia).

Alkossa oli muutakin mielenkiintoista, mutta sen verran tyyristä, etten pelkästä uteliaisuudesta viitsinyt koittaa. Konjakkihyllyssä oli Janneau -merkkistä armanjakkia. Maailma taas ivaa minua, sillä ihan sen vieressä oli Château de Pellehaut -merkkistä juomaa.

Kesäkuu muuten päättyy tänään, ja olen nyt pitänyt tasan yhden kuukauden kirjaa menoistani ja tuloistani. Harmillista, että kesäkuukin oli vähän tulojen ja menojen suhteen epätyypillinen sikäli, että meille maksettiin palkan mukana lomarahat, ja toiseksi tuli kuitenkin varattua (ja maksettua) se lomamatka ja maksettua opintolainan lyhennykset. Jos kuitenkin jätän ne huomiotta, laskin että jäin noin tuhat euroa voiton puolelle. Tiesin kyllä säästäneeni arjen ruokamenoissa ja alkukuusta myös vähän makeismenoissa, mutta yllätyin silti positiivisesti. Yleensä minulla on normaaleina kuukausina jäänyt jotain seitsemisensataa euroa ylitse. Mikä mukavinta, tiedän että voin vielä tästäkin parantaa: karkkiin (ja vastaaviin) minulta kului kesäkuussa 60 euroa ja 18 senttiä, ja limsaan upposi 55 euroa ja 35 senttiä. Melkein 120 euroa siis yhteensä. Jos jätetään vähän mukavuuteen varaa, niin voisin pudottaa ainakin 80 euroa järkeistämällä sokerikuluja vähän. "Oikeaan" ruokaan minulta meni 22,29 euroa, ja tämän lisäksi maitoon 7,98 euroa. Tämä on tietysti vain näennäisesti vähän, sillä maksan veroja noin 5 euroa / työpäivä ruoasta, eikä se näy kirjanpidossani. Lisäksi vapaa-ajan roskaruokaan meni 53,73 euroa. Tästä voi hyvinkin vähentää ilman, että tarvitsee jäädä kokonaan pizzoitta. Viihteeseen upposi 26,70 € (musiikki) + 69,80 € (DVD) eli noin satanen. Tästäkin voisi kai vähentää vähän, etenkin kun hyllytila on tosiaan jo aikapäiviä loppu. Baarikäynteihin (3 kappaletta muistaakseni) meni lisäksi 48,80 euroa. Loput sitten upposivat laskuihin ja muihin arkitarpeisiin. Kyllä tällä varmaan yksi opintolaina maksetaan, ja lopulta hankitaan se asuntokin, vaikka siihen muutama vuosi meneekin ennen kuin saa edes sen lainan (minäkään en vanhempiani vetäisi mukaan takauspuuhiin). Jatkan joka tapauksessa kirjanpitoa heinäkuussakin.

2 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Baileys on valtavan hyvää! Myös kahvissa. Jäätelön kanssa en ole kokeillutkaan, mutta ah, varmasti maistuu.

Juhannuksena sain maistaa kahvi- ja kermalikööriyhdistelmää, ja se oli myös aivan ihanaa. Kaverin kaveri oli tuonut laivalta.

Olet kyllä todella herkkä alkoholille, jos niinkin pieni määrä saa sinulle aikaan päänsäryn. Oma alkoholinkäyttö rajoittuu viinilasilliseen silloin tällöin, ja juurikin "Baileys'ta kahvissa" -tyyppisiin ratkaisuihin, mutta en ole koskaan onnistunut saamaan päänsärkyä noista.

Janne kirjoitti...

Voin vahvistaa, että kahvi-Baileys on hyvää. En ole pitkään aikaan juonut maitokahvia, mutta mikäli muistikuvat pitävät paikkansa, baileykahvi oli parempaa.

En ole ihan varma, mistä päänsärky lopulta johtui. Yhtenä iltana olin terassilla aika monella (no, vastasi ainakin useampaa kuin yhtä lorausta Baileys'ä), ja seuraavana aamuna en huomannut mitään. Kaitpa se vaihtelee.