tiistai 2. kesäkuuta 2009

Pyörät pyörii

Pyörä kulki jokseenkin kuin unelma. Lähdin kotoa noin 6.30, ja olin työpaikan leimauslaitteella 6.51. Hieman aliarvioin vauhtini. YTV:n kevyen liikenteen reittioppaan mukaan matka oli 4,3 kilometriä, ja sen olisi pitänyt kestää 15 minuuttia. Etelätuulentien remontin vuoksi en kyllä mennyt ihan oppaan suosittelemaa reittiä. Huomisesta alkaen pitäisi viimeisimpienkin ennusteiden mukaan sataa reippaasti, joten motivaationi joutunee heti todelliselle koetukselle. Sisäinen bussilippu on arvolla maksaessa tietenkin vain 1,65 €, ja jos iltapäivällä näyttää paremmalta, voisi kävellä kotiin.

Viime kuukausina on ollut kaikenlaisia ylimääräisiä ja ennen kaikkea isoja menoja. Nyt pitäisi olla normaali kuukausi, paitsi että lomarahat tulevat palkan kylkiäisenä. Nyt mittaan, miten paljon minulle pitäisi jäädä kuussa käteen tuleviin opintolainanlyhennyksiin. Tämä on oikein hyvä tilaisuus yrittää omaksua jonkinlaista köyhää tapaa elää, jota olosuhteet saattavat vielä joskus vaatia. Vapaaehtoisesti tehtynä siinä ei ehkä ole samanlaista kärsimyksentuntua kuin muinoin opiskelijana.

3 kommenttia:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Voi vitsit, ollapa noin lyhyt työmatka että voisi pyörällä kulkea!

Janne kirjoitti...

Muutamat ovat joskus sanoneet, että lyhyellä työmatkalla on se huono puoli, ettei tavallaan pääse irtautumaan töistä. Ehkä 4 kilometriä on jo "tarpeeksi kaukana", mutta silti. Toisekseen olisi toisinaan mukava nauttia pitkien työmatkojen suomasta rauhasta. Bussissa voisi vaikka lukea jotain. Nyt kun tätä väliä on mennyt bussilla, niin ei siinä oikein ehdi keskittymään. Länsiväylän linjoilla nyt ei kannata edes harkita, mutta edes pidempää reittiä kulkeva 10 ei oikein antanut koskaan tilaisuutta todella keskittyä.

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Ja sitten sinne bussiin tulee joku päiväkotilauma ja siinä metelissä ei todellakaan voi keskittyä mihinkään muuhun kuin huudattaan mp3-soitinta täysillä. Toisaalta pitkä bussimatka töihin on jees koska esim aamuisin on vähän lempeämpää kun ei tarvi suoraan heräämisen jälkeen ruveta tekeen töitä. Iltapäivällä sitten ketuttaa istua siellä, mutta toisaalta saa kyllä luettua kirjaa tai neulottua tms. Tai ottaa päikkärit! Kyllä mä ainakin pystyisin töistä irtautumaan vaikka asuisin naapurissa. Mutta kai sekin vähän sitten riippuu työn luonteesta. Noh, ainahan se ruoho vihertää enemmän siellä aidan toisella puolen :D