Päättelin, että olutta tärkeämpää on tapa. Kun harkinnan jälkeen astun baariin ja tilaan yhden, mieleeni nousee kuvia rentoutumisesta ja jonkinlaisesta ympyrän sulkeutumisesta - työviikko on ohi, viikonloppu ja sen jälkeen uusi viikko voi alkaa, ja nyt päästän irti menneen työviikon paineista. Siksi on mukava juoda yksi tai kaksi, ja olla aktiivisesti tekemättä mitään muuta (tosin minulla oli töissä tänään kamera mukana, enkä malttanut olla kuvailematta ostamiani tuoppejakaan, mutta sitä ei lasketa tekemiseksi).
Voisi tietenkin valita muitakin tapoja. Ei tälle mitään erityistä perustetta ole muuta kuin se, että on halutessa helpompi saada seuraa kapakkaan kuin vaikkapa pulikoimiseen Suomenojan voimalan takana olevassa likalammikossa. Toisekseen se on helppo tapa, ja sopii kaikkiaan hyvin suomalaiseen tapakulttuuriin. Kaljanjuonti, vaikka sitten yksinäänkin, on yksi tapa tuntea kuuluvansa joukkoon, ja se tuo levollisen ja rentoutuneen olon.
Lasit ovat keskimäärin puolitäysiä tai puolityhjiä.
5 kommenttia:
Yksi tahi kaksi - tuohan on jopa sangen suositeltavaa. :)
Toivottavasti sulla on mukava viikonloppu!
No, liian lyhyt se ainakin oli :P Mutta niinhän se aina, kesäaikaa tai ei.
Siinä on hyvä olut oikealla :p
Tosin aito Guinness on valutettu vain tietyissä Dublinin pubeissa.
Guinness oli ensimmäinen kosketukseni tummien oluiden maailmaan, ja on varmasti edelleenkin suosikki-tummaolueni. En tosin ole pitkään aikaan juonut sitä, eikä tuo nyt enää maistunut niin hyvältä. Saattoi tosin johtua siitä, että kuppilassa, jossa kävin, se kaadettiin tölkistä mukiin. Tai valutettiin, mutta en silti ole varma, oliko se nyt sitten ihan oikeaa.
Ei ole, jos tölkistä otettiin. Tölkki-guinnessilla ja tynnyristä valutetulla on vissi ero. En hirveästi pidä tuosta tölkitetystä Guinnessistä siinä on kummallinen metallinen maku yleensä, mutta oikein hanasta valutettu Guinness on loistavaa eikä ikäviä sivumakuja esiinny.
Lähetä kommentti