keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kellokeskiviikko

Ostin itselleni sunnuntaiksi pääsiäismunan, mutta söin sen jo. Kotona asuessa oli tapana lauantaina illalla hakea eteisestä kenkä ja asettaa se sängyn alle, jotta "kukko" pääsisi "munimaan" yöllä. Kotona oli myöskin tapana, että trullit kiertää lankalauantaina. En ymmärrä, miksi siitäkin on olemassa kaksi erilaista ja silti yhä käytössä olevaa perinnettä.

Vaikken ole vieläkään tullut uskoon, otan silti mielelläni vastaan pääsiäisen, tai ainakin sen tarjoaman pitkän viikonlopun. Kävin kaupassa jo tänään hakemassa ruoat, joilla pitäisi pärjätä maanantaihin asti - paitsi että äsken käytyäni täydentämässä suklaamunavarastoa huomasin, että olin unohtanut kukkamakaronit. Huomenna sitten uusi yritys. Työpäivä onkin onneksi vain viisituntinen. Suunniteltiin ainakin yhden työkaverin kanssa, että yhdentoista jälkeen pizzalle, sitten kotiin. Kaitpa se on sitten kaupan kautta, kun ei siihen aikaan liene vielä erityistä ruuhkaakaan.

Olen rohmunnut taas DVD:itä, vaikka taannoin lupasin itselleni vähän rajoittavani. Tällä viikolla on kuitenkin tilattu yhdestä liikkeestä Den man älskar, Efter brylluppet, X-Files: I Want to Believe, 24: Redemption ja sitten vielä George Romeron Trilogy of the Dead, jonka sain lainaan kaverilta, ja jota en ole aikoihin nähnyt myynnissä paitsi nyt CDONissa. Luulin, että sinnekin se on vain jäänyt listoille roikkumaan, mutta eilen tuli sähköpostiin ilmoitus, että sekin on lähetetty matkaan. Kaupasta lähti äsken sitten mukaan vielä Dexterin ykköskausi. Oli tarkoitus etsiä käsiini nyt YLE Teemalta uusintana alkanut Six Feet Under (Mullan alla) ja nimenomaan sen ensimmäinen tuotantokausi, mutta sitä ei näkynyt enää myynnissä. Dexterin piti maksaa vajaa 17 euroa, mutta kassalla aloin ihmettelemään, miten ostokset voivat maksaa yhteensä vähemmän kuin pelkkä Dexter erikseen. Kävi ilmi, että se oli jossain alennuksessa ja maksoikin vain 7,95. Oli lähellä, etten huomauttanut siitä kassaneidille. Omatuntoa kyllä hieman soimaa, vaikken lopulta syyllistynytkään petokseen. Olisin kuitenkin syyllistynyt, jos alennus ei olisikaan kuulunut asiaan ja Dexter olisi jäänyt vain jotenkin infrapunalukijalta väliin. Itse asiassa, en tiedä, onko se alennus aiheellinen. En oikeasti huomannut mitään mainintaa mistään tarjoushinnoista.

7 kommenttia:

Atso Suopanki kirjoitti...

Olipa hyvä Dexter-diili. Oletko paljon nyt seurannut tuota Six Feet Underia? Minulla tuorein tilaus on Twin Peaksin 10 levyn boksi, kun oli suht halvalla cdonissa (€29.95) ja säikähdin huomatessani, että boksi oli loppuunmyyty Englannin Amazonissa.

Aiemmin viikolla hoksasin, että Miian veljelle viime jouluna lahjaksi antamani Polanskin leffa Repulsion on nyt vissiin kovin harvinainen ja cdonissa 99 euroa, kun viime vuonna maksoin siitä noin 13 euroa. Alkoi vähän harmittamaan, että annoin sen pois (en ollut avannut muoveistaan, kun lainasinkin leffan kirjastosta). Toisaalta sitten ajattelin, että kaipa tuollainen klassikko ilmestyy joskus Blu-rayllakin.

Janne kirjoitti...

Dexter-diilistä intoutuneena en tiedä, pitäisikö hankkia samantien sitten myöhempiäkin tuotantokausia, jos niitä vain samaan hintaan on saatavilla. Kolmas kausi lienee sen verran tuore tapaus, että se ei kaiketikaan ole ainakaan vielä tarjouksessa.

Aloin tosiaan seuraamaan nyt tuota SFU:ta. Sitähän on tullut vasta 2 jaksoa, joten ei ehkä voi puhua "paljosta" (ylipäätään on ihme, että joku kanava esittää jotain sarjaa jakson viikkotahtia, eikä 5 jaksoa viikossa). Olen joskus aiemminkin, nähtyäni kaverin luona joitakin jaksoja, ollut aikeissa hankkia kausibokseja siitä sarjasta, mutta silloin se jäi. Nyt, kun asia palasi uusintakierroksen myötä mieleeni, ei niitä tosiaan näytä enää olevan myynnissä.

Kumma juttu tuon Repulsionin kanssa. Cdonissa myydään kuitenkin Polanskin muita elokuvia, esimerkiksi Cul-de-sacia, joka kansikuvan perusteella näyttäisi kuuluvan jopa samaan julkaisusarjaan kuin 99 euron Repulsion, kuudella eurolla. Ei siinä suinkaan voisi pilkkuvirhettä olla? Toisaalta, se on kyllä niitä elokuvia, että se julkaistaan kyllä uudestaankin.

Atso Suopanki kirjoitti...

Englannin Amazonista lähtisi SFU:n kausia pkuluineen alkaen hintaan 19 euroa. Itse en aikoinaan innostunut sarjasta kun katsoin sitä kesken ykköskauden, mutta sitten kun Ruotsin tv alkoi näyttämään sitä uusintana alusta, kolahti se kunnolla ja lasken sen nyt suosikkisarjoihini.

Dexterin kakkoskausi oli loistava, ensimmäistä parempi, JMS:kin innostui hypettämään sitä yhdessä B5-käsiskirjassaan.

Voi toki olla virhe Repulsionin kohdalla, toisaalta tuota hyvää julkaisua ei tosiaan näytä olevan enää saatavilla oikein missään, joten siksi tuumasin, että tuo 99e voisi olla joku "viimeisiä viedään" -hinta. Mutta juu, tuskinpa leffa on lopullisesti häviämässä.

Janne kirjoitti...

Näin Discshopissa myös myynnistä poistunutta tuotetta, jossa oli niputettu kaikki SFU:n 5 kautta yhteen. Nykyään luottokortillisena (oikea luottokortti, ei electron) henkilönä voisi tietysti viimeinkin kokeilla ulkomaalaisia Amazoneja. 19 euroa ei olisi paha, ellei sitten vertaa erikoisiin Dexter-alennuksiin.

Atso Suopanki kirjoitti...

Juu, etkös tilannut jo aiemmin Saksan Amazonista B5:n viitoskauden?

Englannin Amazonissakin on kaikki SFU-kaudet sisältävä boksi, hinta pkuluineen on jotain vajaat 100 euroa.

Janne kirjoitti...

Kyllä minä kaikki ei-suomijulkaisu -Babylon 5:t hankin huuto.netistä. Kolmoskaudesta minulla oli jossain vaiheessa kaverilta ostettu R1-versio, ja se saattoi olla alunperin jostain Amazonista, mutta eivät nämä muut. Tai no, en minä niidenkään alkuperästä voi olla ihan varma. Suomiversiot ostin ihan lähi-Prismasta.

Täytynee harkita tarkemmin tuota SFU-paketin ostamista. Tosin sekin on luultavasti sellainen sarja, että se ennemmin tai myöhemmin palaa kauppojen hyllylle, ellei sitä tälläkin hetkellä saisi, jos kävisi vähän lähimarketteja kauempana katsomassa.

Atso Suopanki kirjoitti...

Kas, muistelin sitten väärin tuon B5-jutun, kun joltakin vain kysyin ennen 5. kauden tilaamista Amazon.de:stä, oliko siinä enää aiemmassa julkaisussa olleita leikkauksia.

Juu, saapa sitä SFU:ta kuitenkin joka tapauksessa aina jostakin. Amazonista tilaamista kannattaa kuitenkin kokeilla, jos löytyy jotain kiinnostavaa. Olen tilannut jenkkilän, Englannin (sieltä myös Marketplace-palvelusta), Saksan, Kanadan ja Ranskan Amazoneista, ja aina on sujunut kaikki hyvin.