lauantai 11. huhtikuuta 2009

Zombeja kauppakeskuksessa

Olin oikeassa - Prismassa myynnissä ollut Zombie Flesh Eaters on sama elokuva kuin Zombie 2. Pelastin sen sieltä Lostin kolmoskauden ohella, joka sekin on pitkään ollut ostoslistalla erikoisalennusta odottamassa, vaikka en ole edelleenkään nähnyt sarjasta kuin pilottijakson joskus viime vuoden puolella. En ymmärrä, miksen saa otettua asiakseni katsastaa senkin sarjan kun se tuohon hyllyyn on otettu pölyttymään.

Sitä piti kuitenkin sanomani, että olen kai ennenkin sanonut, että suurista marketeista Prisma vaikuttaisi olevan DVD-tarjonnaltaan se laadukkain. Citymarketin tarjonta tuntuu niin kovin suppealta ja valtavirtaiselta, kun taas Prisma on ottanut hyllyilleen esimerkiksi näitä Fireboxin Suomessa julkaisemia kulttielokuvia. Nostaisin hattua, jos minulla olisi sellainen. Samalla reissulla kävin kuitenkin Citymarketissa. Dexterin kakkoskautta ei näkynyt myynnissä. Katsoin eilen kaksi jaksoa lisää, ja sarja tuntuu jotenkin, miten sen nyt sanoisi, kasvavan paremmaksi. Ehkä se johtuu vain siitä, että Dexterissä on jonkinlainen taustajuoni, joka edetessään tuo lisää lihaa ja veriroiskeita luiden ympärille, ja joka tuo mieleen jotenkin takavuosien sarjamurhasarja Profilerin (mikä se oli suomeksi, Pimeyden sydän?), jossa tavanomaisten veritöiden lisäksi pyöri taustalla sarjan päähenkilöä vaaniva murhamies Jack of All Trades, mikäli muistini ei petä.

Kartutin samalla kauppamatkalla kirjakokoelmaani, ja pelastin Suomalaisesta 4 eurolla Terry Pratchettin teoksen Johan riitti!. Kyllähän minulla Equal Rites oli jo valmiiksi ulkomaankielisenä, mutta arvostan kuitenkin hyviä suomennoksia, ja Pratchett-suomennokset vaikuttaisivat olevan kauttaaltaan varsin laadukkaita, vaikka kirjojen sanaleikillinen luonne tehneekin käännöstyön vaikeaksi. Myönnettäköön, etten ihan hirveästi ole vertailevaa tutkimusta tehnyt Kiekkomaailma-kirjojen kanssa, mutta näppituntumani on tämä.

Flunssa on tainnut edetä rasittavaan asemasotatilaan. Viimeksikin, ja edellisestä kerrasta ei ole kauaa, kävi näin: ensin iskee kurkkukipu, sitten on illan tai kaksi heikko olo mutta kuume ei nouse, ja sitten ollaankin jälkitautivaiheessa ja niistetään nenää viikko. Voihan tämä tästä muuksikin muuttua, mutta kyllä minulla on jo oleellisesti parempi olo kuin eilen. Lenkille en uskalla kuitenkaan lähteä, vaikka siellä on varmaan tulossa lämmin päivä. Harmi. Taidan vain siivota, laittaa ruokaa ja kuluttaa viihdettä.

Ei kommentteja: