lauantai 30. tammikuuta 2010

Hushållarna

Vaihdoin Puheen Klassiseen. Puheellakin tuli kyllä mielenkiintoista juttua Tolkienista ja suomen kielen vaikutuksesta Keski-maan kieliin, mutta sitten oli löpinää taideväestä ja pakkoruotsista, jonka tilalle toivottiin kahdesti kauheampia vaihtoehtoja, kuten pakkoliikuntaa ja pakkokuvaamataitoa. Nyt pitää lukea pitkästä aikaa tenttiin ennen kaupungille ja toista DocPoint-päivää lähtöä varten. Yritin eilen illalla vielä kirjoittaa jotain eilen katsomastani Visa Koiso-Kanttilan elokuvasta Miehen kuva, mutta ehkä sitten toiste.

Sitä tässä kuitenkin piti vielä kateellisna valittaa, että surffailin sattumalta jonkun nuoren jyväskyläläisnaisen sisustusblogiin. En tiedä, onko siinä kyse jostain miesten ja naisten välisestä erosta, mutta ihmettelen aidosti muiden kykyä pitää huushollia. Oma luukkuni ei ole edes pahimmasta päästä, mutta en minä tätä kehtaisi hirveästi esitellä. Vaikka kaikki roskat olisi viety ja irtotavarat järjestyksessä, ei tässä silti olisi hirveästi kehumista. Irtotavaroita en kuitenkaan saa järjestykseen, koska monellekaan esineelle ei ole paikkaa. Huonekalut on hankittu ilman sen kummempaa harkintaa ad hoc -menetelmällä, ja vain harva huonekalu täyttää enää alkuperäisen tarkoituksensa.

Tietysti ongelma on vähän siinäkin, että kahdesta työssäkäyvästä aikuisesta muodostuvan pariskunnan elinkustannukset henkeä kohden ovat nähdäkseni huomattavasti pienemmät kuin yksineläjän, joten arjenpyörityksen ja kuukausittaisen ASP-talletuksen (joka on alun tonnista laskenut jo 700 euroon) jälkeen ei jää ihan hirveästi rahaa yli. Myönnän tietysti, että saamattomuuteni on osasyy boksini iänikuiseen poikamiesmäisyyteen. Kaitpa joku saisi tästä kammotuksesta varsin viihtyisänkin sopen, mutta kun itseäni ei vapaa-ajalla kiinnosta huushollin pito, ellei korkeintaan sen lopputuloksen saavuttaminen mieluiten taikaiskusta, vaan harrastukset ja rentoutuminen.

(Ja joo, olen vähän kateellinen siitäkin, että jollain 25-vuotiaalla on ikioma, kahden hengen käytössä oleva rivitalokolmio, kun tavallinen kansa joutuu tyytymään vuokrayksiöön jostain halvatun Matinkylästä. Ehkä kuitenkin voitan Lotossa tänään).

Ei kommentteja: