keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Mittwoch

Jottei nyt jäisi bloggaamatta, niin mainittakoon, että lenkkeilin taas töistä kotiin. Nyt kuljin rantaraittia ihan tänne Mattinykäsenkylään saakka, ja matkaa kertyi noin 7,5 kilometriä tarkkojen mittausten jälkeen. Aikaa meni tunti 20 minuuttia. Aurinko laski Haukilahdessa, ja heti kun siirryin rannalta Matinkyläpahasen puolelle, laskeutui hämärä. Joo joo, vihani ei ole leppymätöntä laatua, mutta puserretaan nyt vielä viimeiset mehut siitä.

Kotiin päästyäni olen laiskotellut, ja jatkanut jälleen kerran alusta aloittamaani DVD-inventaaria. Homma on sikäli epätyydyttävää, että samaan epäjärjestykseen joudun elokuvat asettelemaan, sillä hyllytilaa ei ole siunaantunut lisää. Mutta saanpa taulukon laadittua. Ikään kuin ei niitä vanhoja olisi voinut alkaa päivittämään. Päivän hyvä työ sen sijaan oli hankkia liput DocPointiin, jossa menen 29.-31.1.2010 välisenä aikana katsastamaan yhteensä 5 näytöstä. Viime vuonna koko tapahtuma meni osaltani vähän reisille, kun jätin suunnittelematta elokuvavalikoiman. Dokumenttielokuvat kun poikkeavat luonteeltaan niistä elokuvista, joita tavallisesti voin katsoa mielelläni, vaikka elokuva olisi huonokin. Tällä kertaa oli tarkoitus vähän pohtia valintoja etukäteen, mutta lopultakin tuli taas vain valittua jotain. Toivotaan, että edes joku osuu nappiin.

Aamulla yritin soveltaa mestarikokin taipumuksiani käytäntöön ja keittää kaurapuuroa mikrossa. Epäonnistuin surkeasti. Keitin ensin minuutin toiseksi pienimmällä teholla. Epäkypsää. Sitten keitin toisen minuutin. Parempi, mutta edelleen epäkypsää. Sitten keitin kolmannen minuutin. Kuivahtanutta puuroa, josta kolmasosa oli levinnyt pitkin mikrokupua ja -alustaa. Huomenna kai uusi yritys, vaikka sen julmetun pahan mössön vuoksi ei tekisi mieli nähdä moista vaivaa ja ottaa vielä riskiä siitä, että illalla saa sitten tiskata vähän ekstraa.

2 kommenttia:

Terhi / Hupsistarallaa kirjoitti...

Puuro onnistuu kattilassa paljon paremmin kuin mikrossa :D Mä en koskaan onnistu mikron kanssa, kattilassa joka kerta. (Ja töissä vedän Elovena Hetki -annospusseja vedenkeittimellä pyöräytettyyn veteen sekoitettuna).

Janne kirjoitti...

Juuri tässä parhaillaan syön onnistunutta (ei levinnyt ympäri mikroa) mikropuuroa! Keitin ensin kaksi minuuttia, sitten annoin sen vähän jäähtyä, ja sitten lämmitin vielä puoli minuuttia. Tosin nyt tämä on vähän laihaa ja todella pahaa, mutta ainakin pahaa sen pitäisi ollakin.